Home Gezond 7 redenen waarom aardbeien gezond zijn

7 redenen waarom aardbeien gezond zijn

7 redenen waarom aardbeien gezond zijn

De eerste zonnestralen doen ons al verlangen naar heerlijk zomerse cocktails en verkoelende ijsjes op het terras. Gelukkig zijn er ook snackjes waarbij we ons nadien geen zorgen hoeven te maken over ons figuur. Zoals een verfrissend stukje fruit bijvoorbeeld! Eén van onze all-time favorites is zonder twijfel de aardbei. Zoet, fris en… super gezond!

Dit is waarom aardbeien het perfecte tussendoortje zijn tijdens de zomer:

1. Je hart houdt van aardbeien!

Bij een vrouw verlaagt de kans op een hartaanval aanzienlijk wanneer ze drie keer per week aardbeien op het menu zet.

2. Weinig calorieën

100 gram aardbeien bevat maar 29 calorieën. Een ideaal toetje voor na het eten dus!

3. Witte tanden

Aardbeien hebben een bleachend effect op je tanden. Door het zuur dat ze bevatten, zal je tandglazuur witter en lichter worden.

4. Weinig suiker

In 100 gram aardbeien zit er maar 6 gram suiker. Dat is aanzienlijk minder dan het ander fruit in je fruitmand! Een banaan, appel en peer bevatten bijvoorbeeld veel meer suiker dan een aardbei.

5. Vitamine C

Aardbeien bevatten meer vitamine C dan sinaasappelen. Met een bakje per dag heb je de aanbevolen hoeveelheid van 75 milligram meteen binnen.

6. Niet slecht voor je bloedsuikerspiegel

Aardbeien beïnvloeden je bloedsuikerspiegel niet op een slechte manier aangezien ze de koolhydraten en suikers die ze bevatten heel langzaam aan het bloed afgeven.

7. Goed voor je huid

Door de hoeveelheid antioxidanten zijn aardbeien goed voor je huid. Bovendien bevorderen ze het herstel van cellen die beschadigd zijn voor de zon. Veel aardbeien eten dus tijdens het zonnebaden, maar vergeet natuurlijk vooral ook niet je huid heel goed in te smeren!

 

Ontdek welke ingrediënten op je bord super gezond voor je zijn:

Deze vetten zijn écht gezond

Dit staat op het menu bij topmodel Gisele Bündchen

Voeding met detoxvermogens