Home Gezond 7 tips om Dagen Zonder Vlees vol te houden

7 tips om Dagen Zonder Vlees vol te houden

7 tips om Dagen Zonder Vlees vol te houden

Een nieuwe week voor Dagen Zonder Vlees. Lukt het jou? Dankzij deze tips hou je het zeker vol.

1. Maak een weekplanning

Heb je de eerste dagen goed doorstaan? Goed gedaan! Maak een planning voor de komende week. Wat wil je deze week eten? Als je weinig inspiratie hebt, neem je een kookboek bij de hand. Noteer alle ingrediënten die je nodig hebt, maak een lijstje voor je naar de winkel vertrekt. Let er in de supermarkt bovendien op dat je zo weinig mogelijk verpakkingen koopt. 

2. Maak tijd

Als je het niet gewoon bent om vegetarisch te koken, is het belangrijk wat tijd vrij te maken. Op die manier kan je experimenteren in de keuken. Kook samen met je partner, kinderen of vrienden. Het is extra leuk als je eens iets bijzonders op tafel kan toveren. Echt weinig tijd? Gelukkig zijn er ook eenvoudige gerechten die je in een mum van tijd op tafel zet. Hier vind je er 4. 

3. Noteer je motivatie

Waarom doe je mee aan Dagen Zonder Vlees? Misschien vind je het belangrijk om je ecologische voetafdruk te verkleinen of wil je gezonder door het leven gaan. Of wil je nieuwe vegetarische gerechten leren kennen? Noteer je belangrijkste redenen. Wanneer je even een dipje hebt, lees je ze. Meer tips om je ecologische voetafdruk te verkleinen vind je hier.

4. Betrek je huisgenoten

Of je nu samenwoont met je partner, je gezin of met vrienden, het is nuttig je huisgenoten te betrekken. Kook samen vegetarisch en maak geen aparte maaltijden. De verleiding is groter als je vlees op tafel ziet staan. 

5. Daag elkaar uit

Ken je nog mensen die meedoen aan Dagen Zonder Vlees? Ongetwijfeld wel. Maak er een wedstrijdje van. De eerste die zwicht moet bijvoorbeeld trakteren op een etentje. Kies bijvoorbeeld een van deze vegetarische restaurants. 

6. Blijf variëren

Vegetarisch eten hoeft zeker niet saai te zijn. Varieer veel. Vegetarische burgers gaan al snel vervelen, en ze bevatten veel vet. Geen inspiratie? Vraag tips aan je vegetarische vrienden, zij kennen ongetwijfeld de lekkerste gerechten, beste vleesvervangers en goede restaurants. Ook op de website van EVA VZW vind je allerlei tips en recepten.

7. Op restaurant?

Je hebt het al gemerkt, in veel restaurants of eethuizen staan maar 1 of 2 vegetarische gerechten op de kaart. (Lees: een pasta pesto en een pasta met rode saus en groenten.) Wil je een lekker vegetarisch gerecht? Bekijk dan op voorhand de menukaart op de website. Durf ook vragen om gerechten lichtjes aan te passen. Een salade met geitenkaas en spekreepjes kan ook perfect zonder het spek

Wil je lekker vegetarisch broodbeleg? Hier vind je 3 x beleg dat je zelf maakt. Vegetarisch niet gelijk aan sexy? Bekijk dan deze 4 recepten maar eens.

 

Lees ook: 

6 tussendoortjes die lief zijn voor je lijn

9 verborgen dikmakers die je best met mate eet