Claudia Van Avermaet is een echte expert als het op gezondheid aankomt. Ze volgde ‘orthomoleculaire voedingsleer’, verschillende ‘ yogateacher trainingen’ en is leerkracht lichamelijke opvoeding. Bovendien bedacht ze het ‘POWERBODY” plan: een eenvoudige en effectieve methode met 3 belangrijke pijlers: Gezonde, natuurlijke voeding, een gezonde mindset & work-outs voor een gezonder lichaam.

Bewegen en sporten horen bij een gezonde levensstijl, maar het is wel een kwestie van volhouden. Dit zijn enkele tips die je daarmee kunnen helpen:

1. Plan je work-out

Plan je work-outs in je agenda, houd gedurende 7 weken een beweegdagboek bij.  Schrijf er gerust in hoe je je voelde voor of na de work-out of je bewegingsmoment.

2. Tijd om te bewegen

Een work-out hoeft niet altijd lang te duren en ook kleine bewegingsmomenten of work-outs tellen mee. Doe je beweging of je work-out tijdens je dagelijkse activiteiten.  Probeer je work-out steeds op hetzelfde tijdstip in te plannen. Zo zal je lichaam om dat uur behoefte krijgen om te bewegen. Beweeg naar je werk en zoek een vriend(in) om samen mee te sporten.

3. Ik mag sporten, niet ik moet gaan sporten

Probeer graag te sporten, geniet van het moment.  Wees trots op jezelf.  Gun jezelf een goed gevoel tijdens en na het sporten.  Verwen je spieren met een warme douche of eet iets lekkers om te herstellen.

4. Varieer zoveel mogelijk

Zoals je in je voeding zoveel mogelijk mag variëren kan je dit ook in je sportmoment doen.  Maak je bewegingsmoment aantrekkelijk en soms uitdagend.  Verander van parcours, zoek nieuwe oefeningen.  Probeer eens iets nieuws en ga op zoek naar de beweging waar jij van houdt.

5. Stel een doel

Kies voor een realistisch doel dat jij kan volhouden. Zie je vooruitgang en voel dat jouw lichaam zich energieker zal voelen na een bepaalde periode.  Start niet meteen met intensief sporten. Integendeel, ook een lichte beweging is al een goed begin.

6. Let op je ademhaling

Je ademhaling is je belangrijkste tool.  Check deze tijdens je beweging.  Lucht kan je op twee manieren binnenkrijgen.  Via de neus en via de mond.  De neusademhaling zorgt ervoor dat de ingeademde lucht wordt gezuiverd, verwarmd en bevochtigd.  De juiste ademhaling is belangrijk tijdens het bewegen. Het verkleint ook de kans op blessures.

7. Wees bewust van jouw prachtig lichaam

Bewegen is belangrijk, maar belangrijk is ook het contactherstel met jouw lichaam.  Als je start met je work-outs, zorg er dan voor dat je contact maakt met jouw lichaam.  Herken jouw grenzen, zoek terug balans met jezelf en dat zal heerlijk aanvoelen.

Meer tips om je sportschema aan te pakken: