Home Gezond 7 tips om jullie libido samen te boosten

7 tips om jullie libido samen te boosten

7 tips om jullie libido samen te boosten

Kan jouw libido wel een boost gebruiken? Lees dan zeker deze 7 tips. 

Als je jong bent of je relatie nog pril is, is je libido vaak torenhoog. Maar door een drukke levensstijl, stress of een negatief zelfbeeld, kan de spanning in de slaapkamer afnemen. Dankzij deze 7 tips krijgen jullie opnieuw geen genoeg van elkaar. 

1. Neem er tijd voor

Je hebt het heel druk, begrijpelijk dat je niet altijd zin hebt in seks. Maar voor je relatie en je gezondheid is het belangrijk er tijd voor te maken. Het klinkt misschien niet heel romantisch, maar zoek desnoods samen een plekje in je agenda en plan het in. Ongetwijfeld vind je wel ergens een gaatje. Maak er een romantische avond van. Hier lees je waarom seks zo gezond is.

2. Fantaseer (samen)

Dé manier om zin te krijgen: fantaseer er lekker op los. Praat ook over je fantasieën met je partner, misschien kan je samen wel een van je fantasieëen verwezenlijken. Maar je kan ook gewonden opgewonden geraken door te praten over seks. Wil je orgineel uit de hoek komen? Misschien is tantrische seks wel je ding. Hier lees je 5 tips voor beginners.

3. Beweeg er op los

En niet enkel in de slaapkamer. We moeten je niet vertellen dat voldoende beweging noodzakelijk is. Sporten kan ook een boost geven aan je libido. Het verbetert de bloedtoevoer naar je geslachtsorganen en stimuleert je humeur. Door de endorfines die vrijkomen voel je je beter. Je voelt je beter in je vel, en durft het licht al eens gemakkelijker aanlaten. Let bovendien ook op je voeding

4. Tijd voor een knuffel

Geef elkaar voldoende affectie. Kus en knuffel elkaar regelmatig, je krijgt vanzelf zin in meer. Wanneer? Kussen en knuffelen doe je op ieder moment van de dag. Maar zeker elke morgen en avond een kus. En zet eens een keertje de televisie uit, in plaats daarvan neem je tijd voor elkaar. 

5. Plaag elkaar

Wil jij er vanavond werk van maken? Stuur dan al overdag een teasend sms'je. Zorg wel dat je geen domme dingen doet, lees daarom deze tips.

6. Afrodisiaca? 

Volgens verschillende bronnen helpen voedingsmiddelen als oesters, chocolade of champagne om je libido een boost te geven. Daar is echter geen wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Onze tip: test gewoon samen uit of het werkt. Baad het niet dan schaadt het niet! 

7. Kleed je sexy

Veel vrouwen hebben minder zin in seks als ze zich onzeker voelen over hun eigen lichaam. Zo jammer. Kleed je daarom sexy en maak jezelf mooi. Het krikt je zelfvertrouwen op en geeft een boost aan je libido. Trek jij na je werk graag een slobberbroek aan? Doe dat liever niet, laat je partner meegenieten. Wat je in de slaapkamer draagt? Helemaals niets. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die naakt slapen meer seks hebben. 

Kijk jij niet meer graag in spiegel? Hier lees je tips om jezelf terug mooi te vinden. Geef elkaar trouwens lieve complimentjes. Gebruik deze leuke quotes voor complimentendag ook eens op een ander onverwacht moment. 

Lees ook: 

Een betere relatie? Luister samen muziek

8 tips om nieuwe liefde te vinden

Dit gebeurt er met je lichaam als je geen seks hebt