Home Gezond 7 tips om sporten vol te houden

7 tips om sporten vol te houden

7 tips om sporten vol te houden

Ontdek 7 superhandige tips om sporten vol te houden.

Na een drukke werkdag is het niet altijd leuk om nog te gaan sporten, maar voldoende beweging is erg belangrijk. Wij hebben 7 tips om je trainingssessies terug op te pakken.

1. Laat iemand je pushen

De reden dat personal trainers zo succesvol zijn is omdat ze je dwingen te sporten. Je maakt een afspraak en die durf je niet meer afzeggen. Heb je geen persoonlijke trainer? Trommel dan een vriendin op om jou te pushen, iemand die je helpt om je aan je trainingsschema te houden. Als extra motivatie kun je een beloning vragen, of een straf als je niet consequent gaat sporten.

2. Babysteps

Van niet sporten tot 5 keer in de week gaan joggen is een te grote stap en zal je niet volhouden. Een nieuwe gewoonte leer je best aan door je oude gewoontes lichtjes aan te passen. Ga bijvoorbeeld een paar keer per week een ommetje wandelen of een stukje fietsen. Als dat uiteindelijk je gewoonte wordt, kun je het lichtjes uitbouwen tot een zwaardere workout. Als dit eenmaal routine wordt, ga je ervan houden en ga je er niet meer zonder kunnen.

3. Sportschoenen

Met je hippe sportschoenen aan raak je al snel gemotiveerd om te gaan sporten. Leg ze daarom op een plek waar je ze vaak en duidelijk ziet. Zo word je telkens herinnerd aan je dagelijkse sportsessie. Wanneer je ze zelfs maar 5 minuutjes aandoet om te gaan wandelen, zul je merken dat je zin hebt in meer. Je bent toch al bezig, dan kan je beter nog even doorgaan.

4. Kies een doel

Zet een fysiek doel voor jezelf. Probeer bijvoorbeeld binnen 30 minuten 5 kilometer te joggen. Als je motivatie ver zoek is, kan zo’n doel je helpen terug enthousiast te worden.

5. Zoek een goede invloed

Zoek iemand waarvan je weet dat hij of zij vaak gaat sporten. Klamp je vast aan die persoon, op die manier ben je meer geneigd om mee te gaan sporten.

6. Rustig opbouwen

Wanneer je al een tijdje gestopt bent met sporten, kun je niet van jezelf verwachten dat je onmiddellijk terug je oude schema kunt aannemen. Dat is veel te zwaar en je zal snel terug afhaken. Bouw daarom rustig terug op, begin met 2 of 3 keer per week in plaats van direct 5 keer. Daarna kun je je sessies telkens weer uitbreiden.

7. Amuseer je

Krijg je al koude rillingen bij de gedachte aan de loopband? Zoek dan een andere workout. Ga met een vriendin tennissen, of kies voor een groepsles zumba. Zorg ervoor dat je sporten plezierig gaat vinden zodat je uiteindelijk niet kan wachten tot je dagelijkse training.

Nog een extra duwtje in de rug nodig?