Home Gezond 7 tips voor een gezonde lunchpauze

7 tips voor een gezonde lunchpauze

7 tips voor een gezonde lunchpauze

De lunchpauze is een belangrijk onderdeel van je dag. Uiteraard eet je iets gezond, maar ook deze tips helpen je naar een gezond lichaam én een fitte geest.

 

1. Neem een pauze

Het klinkt voor de hand liggend, maar uit een onderzoek van Stepstone blijkt dat veel Vlamingen helemaal geen lunchpauze nemen. De eerste tip: neem een pauze van minstens een half uur. Tijdens dit half uur ben je niet bezig met je werk.

2. Een lichte lunch

Eet een lichte lunch! Van zware gerechten word je loom en krijg je een middagdipje. Een soep of een salade zijn prima opties. Toch soms last van een middagdip? Lees dan zeker ook deze tips.

3. Maak je lunch vooraf klaar

Je wilt ‘s morgens liefst zo lang mogelijk in bed blijven liggen, en een broodje met krabsla is verleidelijk. Maar het bevat veel calorieën en is niet meteen gezond. Maak daarom je lunch op voorhand. Maak een heerlijke salade of een wrap, en zorg voor variatie. Zin in brood? Hier vind je gezond broodbeleg.

4. Ga weg van je bureau

Eet niet achter je computer, maar ga naar de kantine of nog beter: maak een wandelingetje. Je kan je pas echt even helemaal ontspannen als je je bureau verlaat.

5. Sport

‘s Avonds wil je liefst gewoon koken of gezellig voor de tv hangen. Gebruik daarom je middagpauze om aan sport te doen. Joggen is een goede optie. Liever niet zweten? Maak dan een wandeling met collega’s.

6. Seizoensgroenten- en fruit

Baseer je lunch op groenten en fruit van het seizoen. Gezond én beter voor het milieu. Meer tips voor het verkleinen van je ecologische voetafdruk vind je hier.

7. Maak tijd voor collega’s

Studies tonen aan dat bedrijven waar er een goede sfeer is tussen collega’s, productiever zijn. Maak dus gebruik van je pauze om bij te praten. Heb het even niet over het werk, maar over je gezin, vakantieplannen of andere leuke onderwerpen.

Graag nog wat extra calorieën verbranden op kantoor? Hier lees je hoe je dat doet. Kies bovendien ook voor een gezond tussendoortje. Hier vind je enkele tips.

Meer over gezondheid en carrière: