Dat je niet best te veel suiker, koeken en snoep verorbert, wist je natuurlijk al. Maar heel wat eten dat je koopt in de supermarkt bevat veel meer suikers dan we denken. Een overzichtje met 7 voedingsmiddelen die veel suikers bevatten.

Wil je graag wat minder suiker eten? Lees dan zeker even deze tips.

Brood

Zelfs in brood met volle granen bevat, zit vaak veel suiker. Je eet er dus maar liever niet te veel van. Bij je ontbijt kun je brood vervangen door havermout of andere suikervrije ontbijtopties.

Kaas

Onderzoek: daarom is kaas zo verslavend

Of het nu om plakjes gaat of zachte kazen als Brief of feta, de kazen die je in de supermarkt koopt, bevatten vaak heel wat suiker. Niet zo verrassend als je weet dat zelfs witte natuuryoghurt vaak heel wat suiker bevat. Vergis je niet, het is absoluut géén goed idee om voor de light-varianten te gaan, vaak in tegendeel zelfs.

Mayonaise

Mayonaise is niet zo mager, maar wist je dat het ook veel suiker bevat? Als je het graag eet, kun je het best zelf maken. Ook ketchup en saladedressings bevatten vaak heel wat suiker. Liever zelf aan de slag dus.

Muesli

Zo (ON)GEZOND zijn jouw favoriete ontbijtgranen

Van populaire ontbijtgranen met een chocoladesmaakje wist je natuurlijk al dat het echte suikerbommen zijn, maar laat je niet vangen door ‘gezonde muesli’, want vaak bevatten die een hele hoop suiker. De enige oplossing: het etiket héél goed lezen of een zelfgemaakte gezonde granola bereiden.

Pasta- en woksauzen

Sauzen voor pasta- en wokgerechten bevatten vaak heel veel suikers. Lees daarom altijd goed de verpakking of maak grote porties en zorg dat je altijd iets in je diepvries hebt. Hetzelfde geldt trouwens voor soepen uit brik of blik, ja zelfs degenen die ‘enkel groentjes bevatten’.

Broodbeleg

Ook in heel wat broodbeleg op je boterham zit vaak heel wat suiker. Confituur en pindakaas onder andere, maar ook charcuterie zoals salami of hesp bevatten suiker. Ontdek hier 3 gezonde opties voor je beleg.

Diepvriesfruit/fruit uit blik

Fruit en groenten zijn gezond. Maar als je de ingevroren of ingeblikte variant koopt, kun je beter even het etiket goed controleren. Als je de mogelijkheid hebt, koop je liever vers.

Augurken

Augurken smaken redelijk zuur, vaak worden er (niet alleen in de zoetzure variant) suikers aan toegevoegd voor de smaak. Zeker geen reden om ze aan de kant te laten staan, want augurken zijn heel gezond. Maar lees wel het etiket grondig.

Chips & toastjes

Er zijn voldoende gezonde manieren om aperitiefhapjes op te dienen. Vermijd je liever suiker? Kies dan niet voor chips of borrelnootjes, die bevatten naast vet ook veel suiker. Maar ook toastjes zijn gesuikerd.

Meer tips voor je gezondheid: