Home Gezond 9 dingen die slanke mensen niet doen

9 dingen die slanke mensen niet doen

9 dingen die slanke mensen niet doen

Je kent ze ongetwijfeld ook: mensen die alles te lijken kunnen eten wat ze willen, zonder ook maar 1 grammetje bij te komen. Dit zijn hun geheimen.

Sommige mensen zijn schijnbaar gezegend met de perfecte genen: ze komen niet bij. Maar dat dat enkel aan hun genen ligt, blijkt niet waar. Onderzoekers aan het Cornell Food and Brand Lab hebben namelijk onderzocht bij 100 volwassenen wat het geheim is voor hun slanke lijn. Aan deze 10 dingen zondigen slanke mensen niet.

1. Het ontbijt overslaan

96% van alle ondervraagden gaf aan iedere ochtend te ontbijten. Meer dan de helft zei dat daar fruit of groenten bij horen. Weet je niet goed welk fruit je best kiest? Deze 7 soorten helpen je gewicht te verliezen.

2. Gekke diëten volgen

74% zei dat ze heel uitzonderlijk diëten. 48% gaf zelfs aan helemaal nooit te diëten. Gelukkig is diëten ook niet nodig om af te vallen. Hier vind je 9 eenvoudige tips om enkele kilo’s te verliezen zonder dieet.

3. Een slecht gevoel hebben bij eten

Ze genieten van eten, en voelen zich er niet schuldig over. Overeten is zeker geen ramp als je het niet dagelijks doet. Hier lees je waarom eten met mate zo moeilijk is.

4. Zichzelf dingen verbieden

Mensen die op dieet leggen zichzelf beperkingen op. Zo eten ze bijvoorbeeld voor een tijdje geen koolhydraten, dessert of vetten. Maar dat is geen goed idee. Mensen die natuurlijk slank zijn leggen zichzelf positieve doelen op. Dus in plaats van afhaalmaaltijden te verbieden proberen ze zoveel mogelijk zelf te koken met natuurlijke ingrediënten. Ze verbieden zichzelf ook niet om een tweede portie te nemen, maar luisteren naar hun lichaam, en eten totdat ze zich verzadigd voelen. Heb je er moeite mee? Probeer eens mindful eten? Hier lees je er meer over.

5. Iedere dag naar de gym gaan

De meerderheid van de mensen die de survey heeft ingevuld, sport minder vaak dan je denkt: 32% deed minder dan twee keer aan intensieve sport, 27% ging wel 3 à 4 keer per week naar de sportschool. 10% zei zelfs nooit aan sport te doen. Wat belangrijker is? Om regelmatig in beweging te zijn. Op zoek jouw ideale sport? Ontdek dan hier de 5 sporten waarmee je de meeste calorieën verbrandt.

6. De weegschaal ontvluchten

De helft van de mensen die deelnamen aan het onderzoek gaven aan zichzelf wekelijks te wegen. Niet dagelijks dus, maar ze ontvluchten de weegschaal zeker niet.

7. Brood vervangen door salades

Je zou natuurlijk verwachten dat slanke mensen systematisch salades eten, en broodjes aan de kant laten. Maar slechts 38% zei dagelijks een slaatje te eten als middagmaal. De studie onthult niet wat ze exact in de plaats eten, maar afwisseling is belangrijk.

8. Alcohol volledig bannen

Slechts 3 op 10 gaf aan dat ze nooit alcohol drinken. Natuurlijk drink je best met mate en niet te vaak. Maar af en toe een glaasje wijn moet zeker kunnen. Wil je de juiste keuzes maken? Lees dan hier hoeveel calorieën je favoriete drankje bevat.

9. Niets aantrekken van wat ze eten

Die magere vriendinnen lijken ijsjes, fastfood en chips in overvloed te eten. Maar dat blijkt niet volledig waar. 90 % gaf aan dat ze wel degelijk opletten wat ze eten. Het zou dus goed kunnen dat ze de dag nadat je ze die grote pizza zag verorberen, een heel gezonde maaltijd eten. Ook extra sporten kan helpen om eens iets extra op het menu te zetten. Hier lees je hoeveel je moet sporten om je snacks te verbranden.

 

Lees ook: