Home Gezond 9 eenvoudige trucjes om je eten langer vers te houden

9 eenvoudige trucjes om je eten langer vers te houden

9 eenvoudige trucjes om je eten langer vers te houden

Een heerlijke salade gemaakt? Dat vraagt natuurlijk heel wat ingrediënten die je niet allemaal in 1 keer verorbert. Dankzij deze 9 verrassend eenvoudige trucjes blijft je eten langer vers.

 

1. Uien en knoflook

Uien of look krijgen al snel scheuten. Bewaar ze dus op een droge, donkere plek. Bewaar ze bijvoorbeeld in een papieren zak waarin je kleine gaatjes maakt. Nog een optie: bewaar je uien in panty’s. Op die manier blijven ze extra lang goed. Ook champignons bewaar je best in een papieren zakje in plaats van het plastieken bakje.

2. Kaas

Heerlijk om je salade wat hartelijker te maken, enkele blokjes kaas. Maar wat doe je met de rest van het pak? Bewaar je kaas in het minst koele vak van je koelkast, het groente- en fruitvak bijvoorbeeld.

3. Sla

Sla durft al snel slap te worden. Steek een paar velletjes keukenpapier in het zakje. Het keukenpapier zorgt dat overtollig vocht wordt opgenomen. Is je sla toch een beetje slap? Dompel hem onder in ijswater.

4. Avocado

Heerlijk én heel gezond, een stukje avocado bij je slaatje. Alleen wordt hij nogal snel te week. Laat je avocado’s daarom rijpen bij kamertemperatuur en leg ze pas in de koelkast als ze rijp zijn, dat stopt het rijpingsproces. Een opengesneden avocado bewaart het best als je de pit laat zitten en citroensap druppelt over de avocado. Is je avocado nog niet rijp genoeg? Dan moet je dit handige trucje gebruiken.

5. Verse kruiden

Verse kruiden bewaar je best als een bosje bloemen in een glaasje water. Het ziet er niet alleen leuk uit, je kunt ze ook langer gebruiken. Toch écht te veel? Doe ze in een ijsklontjesvorm, giet er olijfolie bij, en vries in. Volgende keer gooi je het ijsblokje rechtstreeks in de pan. Handig!

6. Gerookte zalm

Heerlijk, zo’n salade met gerookte zalm. Maar een heel pakje zalm is wat overdreven. Leg de rest van het pakje in een bakje met melk. Plaats er een deksel op, en de zalm blijft enkele dagen langer goed. Werkt trouwens ook met Sint-Jacobsvruchten.

7. Paprika

Voldoende aan een halve paprika? Snij je paprika eerst door alvorens hem te wassen. Het ongewassen gedeelte blijft langer vers. Bewaar het in de koelkast.

8. Aardappel

Maak jij aardappelsalade, maar nog aardappels over? Bewaar een appel tussen je aardappels. Ze blijven langer vers en krijgen minder snel scheuten. Inspiratie nodig? Probeer deze heerlijke rundersalade met aardappelen, radijsjes en tomaten.

9. Besjes

Een echte superfood, die besjes. Maar niet zo lang houdbaar. Dé truc: was je bessen in een mengsel van 1/3 azijn en 2/3 water, zo krijgen eventuele schimmels geen kans. Droog ze wel goed af en plaats in de koelkast. Meer budgetvriendelijke superfoods van bij ons vind je hier. 

Nu nog die heerlijke salade maken. Probeer deze heerlijke lentesalade met rode biet en geitenkaas. Wil jij je salade meenemen naar het werk? Probeer dan de salade in glazen pot eens, hier lees je er meer over.

Probeer ook deze trucjes: