Home Gezond Deze 9 ochtendrituelen maken je succesvol

Deze 9 ochtendrituelen maken je succesvol

Deze 9 ochtendrituelen maken je succesvol

Opstaan, auwch! Het pijnlijkste moment van de dag. Gelukkig zijn er heel wat rituelen die je ochtend instant draaglijker maken. Zo zijn er deze 9 ochtendgewoontes waar succesvolle mensen bij zweren. For a healty and successful life!

Dankzij deze 9 ochtendrituelen word ook jij gezonder en succesvol. Wie daarna nòg meer tips wil om het allerbeste uit z’n ochtend te halen, kan The Miracle Morning methode eens uittesten. Doen!

1. Vroeger uit je nest

Time is money, dat hoeven we jou niet meer te vertellen. Maar tijd is nog veel meer dan dat. Wie vroeg uit de veren is, heeft een uurtje extra om te sporten, te mediteren en zonder afleiding aan projecten te werken. Doe je graag aan yoga? Zorg ervoor dat je het juiste type yoga kiest dat bij je past. Je wordt er productiever en efficiënter van!

2. In de plooi

Eén minuutje heb je maar nodig om je bed op te maken, en toch maakt het een wereld van verschil. Zalig als je ‘s avonds in je verzorgd en uitnodigend bed kan gaan liggen. Bovendien is je lakens mooi leggen een productieve gewoonte waardoor je de rest van de dag gemotiveerd bent taken beter uit te voeren.

3. Have a nice breakfast

Tijd nemen voor een gezond ontbijt maakt je goedgezind en positief. Ontbijten is ook goed voor je gezondheid en vertering, als je het zittend doet tenminste. Neem daarom de tijd voor wat me-time ‘s ochtends en vergeet ook zeker je stukje chocolade niet, want chocolade bij het ontbijt geeft je hersenen een boost.

4. Watertje on the go

Als je meteen na het opstaan twee glazen water drinkt, ben je sneller alert en productiever overdag. Je hersenen én metabolisme krijgen namelijk een kickstart. Wie plat water snel beu geraakt, voegt er best een beetje citroen aan toe. Extra gezond ook, want elke dag citroenwater drinken doet wonderen voor je lichaam. Een glaasje water in plaats van je kop koffie is dus een goed idee. Dat tasje drink je beter pas wanneer je op je werk bent aangekomen.

5. Light up your day!

Als de zon al op is wanneer je uit bed stapt, is het fijn om meteen daglicht te zien. Trek je gordijnen open of maak snel een wandeling tot bij de bakker. Blootstelling aan daglicht zorgt ervoor dat de productie van het slaaphormoon melatonine vermindert, waardoor je sneller wakker wordt.

6. Kies je belangrijkste to do

Op het einde van je werkdag stel je best een lijstje op met de drie belangrijkste to do’s voor de volgende dag. Kies jouw nummer één eruit waarmee je wil starten. Leg voor je afsluit het nodige boek al klaar of zoek het e-mailadres dat je wil contacteren op zodat je meteen kan beginnen, zonder eerst je andere mails te checken of telefoons te beantwoorden. Zo krijgen de belangrijkste zaken jouw ochtendfrisse aandacht.

7. Mail-addiction aan de kant

De slechtste taak om je dag mee te beginnen: je inbox openklikken. Spendeer de eerste minuten van de dag volledig aan jezelf en niet aan anderen. Good to know: deze 4 email-clichés zijn echt wel not done en dus te vermijden!

8. Sit-up and jump

Beweging ‘s ochtends helpt je wakker te worden en goed aan je dag te beginnen. Of het nu 20 sit-ups, 5 minuutjes yoga of 50 keer touwtjespringen is, het is belangrijk om jezelf wakker te schudden door een korte stretch of beweging. Wie vroeg opstaat, heeft zelfs de tijd om buiten te gaan sporten. Super gezond, ook tijdens de winter. Deze 4 goede redenen zetten je aan tot sporten in de kou. Eenmaal op kantoor, hoef je ook niet heel de dag stil te zitten, want er zijn heel wat nuttige tips waardoor je meer beweegt op kantoor.

9. Bekijk het anders

Doe je dagdagelijkse gewoonten eens op een andere manier. Poets je tanden bijvoorbeeld met je linkerhand in plaats van je rechter, ga eerst ontbijten en spring dan pas in de douche of kies eens voor een andere radiozender om op te staan. Als je kleine gewoontes aanpast, houd je jouw brein scherp en ben je energiek.

Meer ‘morningweetjes’

Was jij jouw haar beter ‘s ochtends of ‘s avond?
Video: hier hebben wij vrouwen ‘s ochtends écht tijd voor
3 x heerlijke ontbijtrecepten voor het weekend
Video: hoe het écht is om elke ochtend eyeliner aan te brengen