Home Gezond 9 verborgen dikmakers die je best met mate eet

9 verborgen dikmakers die je best met mate eet

9 verborgen dikmakers die je best met mate eet

Deze voedingsstoffen zijn gezond, maar door ze overmatig te eten raak je niet van je kilo's af.

Ze worden omschreven als superfood, of worden aangeraden. Maar toch bevatten deze voedingsstoffen best veel vetten. Raak jij maar niet van die laatste kilo's af? Probeer dan eens wat minder van deze dingen te eten.

1. Avocado

Avocado is een echte superfood, hij zit boordevol gezonde vetten. Maar let op, een avocado bevat al snel meer dan 300 calorieën. Eten met mate is dus de boodschap. 

2. Soep

Zelfgemaakte groentesoep is heel gezond, eet er gerust veel van. Maar bij de soep die je in de winkel koopt, worden conserveermiddelen, bindmiddelen en zout toegevoegd. Maak dus je soep zoveel mogelijk zelf. 

3. Noten

Noten zijn erg gezond, een handjevol is een goed tussendoortje. Maar overdrijf er niet mee. Noten bevatten namelijk veel calorieën en kunnen de oorzaak zijn van jouw struggle met de weegschaal. 

4. Sushi

Zin in een afhaalgerecht? Met sushi zit je beter dan friet of pitta. Maar toch ook hier weer opletten geblazen. Verschillende soorten worden gebakken in frietvet  of voorzien van een laagje mayonaise om hem extra lekker te maken. Kies bij voorkeur voor sashimi of nigiri, de gewone soorten met vis en rijst. En ook hier geldt weer de gouden regel: overdrijf niet. 

5. Vleesvervangers

Doe jij mee aan Dagen Zonder Vlees? Goed zo. Let echter wel op met de vegetarische burgers of balletjes. De groenten die erin gebruikt worden, worden samengehouden met vet. Kies liever voor tofu, seitan of peulvruchten. Inspiratie nodig voor op je boterham? Die vind je hier.

6. Koffie

Een heerlijke kop koffie 's morgens moet zeker kunnen. Koop jij je koffie onderweg? Let dan op voor te veel toevoegingen. In veel meeneemkoffies zitten suikers, melk, room of caramel. Maak bij voorkeur je koffie zelf in een koffiezetapparaat. Wist je trouwens dat koffie best goed voor je is? Hier lees je waarom.

7. Granola

Naast de gezonde havermout, fruit en noten, vind je in granola helaas ook heel wat suiker. Maak je granola zelf of kies voor havermout 's morgens. Hier vind je 5 recepten van James Oliver.

8. Fruit

Dat fruit gezond is weten we natuurlijk allemaal. Maar je kan er best niet mee overdrijven. 3 stukken per dag is voldoende, want ook natuurlijke suikers zijn dikmakend als je er te veel van eet. Ook zelfgemaakte fruitsmoothies- en sappen laat je best zoveel mogelijk achterwege. Kies liever voor een smoothie met groenten. Hier vind je 4 recepten.

9. Light chips

Je vindt ondertussen verschillende lightvarianten in het chipsrayon, ze bevatten vaak wel minder calorieën, maar nog steeds veel. Eet dus zo weinig mogelijk. Bovendien zijn we geneigd om meer te eten omdat het light is, niet doen dus! 

Zin in een gezond tussendoortje? Hier vind je er 6 die lief zijn voor je lijn. Fastfood gegeten? Hier lees je hoeveel je moet sporten om de calorieën te verbranden.

Lees ook: 

Dit doet elke dag citroenwater drinken met je lichaam

Eet jezelf mooi met deze anti-aging ingrediënten