Op 15-jarige leeftijd gespot door een scout van Elite models, veelvuldig gekiekt door modefotografie-grootheden als Peter Lindbergh en Bruce Weber en bovendien het eerste zwarte model dat ooit dat de cover van Vogue én zelfs die van TIME magazine mocht sieren: jep, Naomi Campbell is wat we noemen een supermodel. Zelfs nadat het tijdperk van de supermodellen in 1998 door Time als zijnde over and out werd verklaard, kent zowat iedereen ter wereld wel de naam – en het gezicht for that matter – van het Britse topmodel.

Ook op 45-jarige leeftijd loopt Campbell nog regelmatig shows voor tal van grote merken als Burberry, Karl Lagerfeld, Marc Jacobs, Gucci en Calvin Klein en duikt ze ook nog geregeld op als boegbeeld in de campagnes van soortgelijke merken. Ook na een carrière van maar liefst 30 jaar beschikt de Britse dan ook nog steeds over een absolute killerbody.

In recent uitgezonden interview bij de Britse talkshow Lorraine, verklapte La Campbell hoe ze eigenlijk aan die strakke vormen en dat prachtige wasbordje komt. Een strikt dieet van uithongering en waterrijke sapjes, hoor ik je al denken? Wel, guess again! De waarheid ligt radicaal anders!

Vasten en losgaan

Blijkbaar heeft Naomi het helemaal niet zo op al te strikte dieetregels begrepen, het enige wat ze doet is haar eigen gevoel volgen. In het interview legt de Britse uit dat ze “alleen eet wanneer ze daar zin in heeft“. En dat hoeft klaarblijkelijk niet zo nodig elke dag te zijn. “Ik honger mezelf niet uit, maar als ik een dag niet wil eten, dan doe ik het niet”, zo klinkt het.

Of ze al dan niet honger heeft, ligt volgens het model vooral aan haar gemoedstoestand. “Geeft mijn lichaam aan dat het honger heeft – of heb ik trek in iets, dan mag ik van mezelf eigenlijk eten wat ik wil. Maar heeft mijn lichaam geen honger, dan ga ik ook niet eten.”

View this post on Instagram

#tbt @azzedinealaiaofficial 🖤🖤🖤

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De ‘ik-eet-enkel-wanneer-ik-honger-heb’-regel zorgt er dan ook al eens voor dat er dagen zijn waarop La Campbell helemaal niets anders tot zich neemt dan wat water of een paar sapjes. Combineer dat principe met een paar dagen waarin ze zich wel eens ‘bezondigt’ aan wat lekkers, en je komt eigenlijk uit bij het befaamde 5:2-vastendieet: een dieet waarbij je 5 dagen per week alles mag eten wat je hartje begeert, als je dan ook maar twee dagen per week een ‘cleanse‘ inlegt, waarbij een relatief restrictief dieet gevolgd moet worden.

Korreltje zout

Dat ‘alles wat je hartje begeert’ mag waarschijnlijk wel met een korreltje zout genomen worden, aangezien de eerrste richtlijnen al aangeven dat je ook tijdens die periode best de focus houdt op veel groenten, fruit, volle granen en vis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Maar hey, beperkingen of niet: deze relatief easy going-formule klinkt ons alvast als muziek in de oren. En zeg nu zelf, maakt de belofte op een lijf als dat van Naomi het op zich al niet de moeite waard om het toch maar eens te proberen?

Lees ook:

SOURCE: vogue.nl / Lorraine