Home Gezond Het absurde dieet van acteur Matt Damon

Het absurde dieet van acteur Matt Damon

Het absurde dieet van acteur Matt Damon

Wat is het vreemdste dieet waaraan jij je al eens hebt gewaagd? Koffie drinken van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, een hele dag leven op koolsoep of het holbewonersdieet… Het zijn er slechts enkele in de rij. Ook celebrities kunnen er wat van. Velen onder hen kunnen zelfs de goeroes van de vreemde diëten genoemd worden. En sinds kort mag Matt Damon zich ook aan dat lijstje toevoegen.

Tijdens een AMA-sessie, of beter: Ask Me Anything, op de website Reddit, praatte acteur Matt Damon met zijn fans en beantwoordde hij hun vragen. Daar onthulde hij hoe hij 20 jaar geleden bijna 30 kilogram verloor voor zijn rol in Courage Under Fire. En dat in amper 3 maanden tijd!

Elke dag kip

De acteur gaf toe dat zijn rol in Courage Under Fire, een film uit 1995, de meest uitdagende was in heel zijn leven. Hij moest namelijk zo’n 30 kilogram verliezen zónder enige begeleiding. Het geheim voor zijn gewichtsverlies? Kip!

Dat Matt Damon echt alles over heeft voor zijn job is duidelijk. Hij ging elke dag maar liefst 20 kilometer lopen. Toch was dat niet eens het moeilijkste deel, zegt hij. De meest fysieke uitdaging was het dieet: hij at de hele dag door enkel en alleen kipfilet. Weken aan een stuk!

acteur, celeb, matt damon, film

Do not try this at home

Nu weegt de acteur ongeveer 86 kilogram, maar na zijn dieet bleef daar slechts 63 kilogram van over. Voor hem is dat geen natuurlijk en allesbehalve een gelukkig gewicht. Zélfs niet voor een 25-jarige Matt Damon. Hij bedacht dit dieet volledig op zijn eentje. Ook had de acteur geen persoonlijke chef-kok of sportcoach, hij stond er dus helemaal alleen voor. Naar eigen zeggen deed wat hij dacht dat hem te doen stond.

Later vertelde een arts hem dat zo’n dieet zijn hart permanent had kunnen doen krimpen en dat hij zichzelf zo de dood had kunnen injagen. Ouch! Met andere woorden, een loop- en kipdieet is dus niet de veiligste manier om gewicht te verliezen. Gezond afvallen kan je doen met behulp van deze 7 tips. Wil jij daarentegen helemaal mee zijn met de laatste hypes? Dit zijn de sport- en dieettrends van 2016!

Lees ook: