Als je graag een betere conditie wilt, is cardio essentieel. Maar zelfs als je niet perse extra spieren wilt opbouwen, biedt krachttraining heel wat voordelen. Het geheim? Een combinatie van de twee.

Krachttraining

Krachttraining bestaat uit oefenening waarmee je de spiermassa in heel je lichaam opbouwt. Maar geen zorgen, dat wil helemaal niet zeggen dat je er snel als een bodybuiler uitziet. “Er bestaan nogal wat misvattingen over krachttraining”, vertelt celebitry trainer Peter Maciver aan Elle. “Krachttrainig wil zeker niet zeggen dat je er geblokt uitziet, het is een manier om je lijf in vorm te houden, maar heeft ook heel wat andere voordelen.”

De voordelen op een rij

1. Weg met stress en angsten

Die drukke carrière, dat gezellige sociale leven en enkele rondhuppelende kinderen,… Het leven kan stressvol zijn. Gelukkig kan krachttraining helpen om je geest leeg te maken. “Onderzoek heeft bewezen dat regelmatig aan krachttraining doen, stress vermindert en angsten doet afnemen”, zegt personal trainer Ashley Verma, die onder andere Pippa Middleton begeleidde. “Daarnaast bevordert het slaap en zorgt het dat je jezelf over het algemeen beter voelt.”

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Meer artikels over sporten: