Echt leuk is het niet, de crisis waar we met z’n allen doorgaan. Het brengt isolatie en angst met zich mee en voor heel wat mensen heeft dat ook een slechte nachtrust tot gevolg. Wij ontmoetten begin deze maand Dr. Rebecca Robbins. Ze is slaapexpert en onderzoeker aan de Harvard Medical School én verklapt ons enkele trucjes voor een ontspannen avondritueel.

Goed slapen in 7 stappen

1. Maak tijd om te gaan slapen

“Voor een goede nachtrust is vooral de juiste routine vòòr het slapengaan belangrijk,” weet Robbins. “Zéker als je een druk leven hebt, zijn momenten als ’s avonds kostbaar.”

angst tips
The Ritual of Jing.

2. Sta in het weekend maximum een uur later op dan je gewoon bent

“Ben je doorheen de dag toch nog moe, is het beter een powernap te doen in de namiddag,” raadt Robbins aan. “Voor een goede nachtrust is het belangrijk om je ritme aan te houden.”

3. Schakel smartphones, laptops en tablets uit van zodra je thuiskomt

“Technologie hoort bij je dagroutine en geeft je energie. Het blauwe licht van je smartphone, laptop of tablet heeft hetzelfde fysieke effect als de zon en houdt je dus wakker.”

4. Voorzie een avondritueel

“Drink een slaapthee en kalmeer jezelf met geuren als lavendel, sandelhout en valeriaan. Ik neem zelf een warm bad of kijk naar het vlammetje van een kaars. Dat ontspant,” volgens Robbins.

tips voor ontspanning
The Ritual of Jing.

5. Vermijd alcohol

“Al kan 1 glas wijn voor je gaat slapen geen kwaad.” Oef!

6. Stress is een grote boosdoener

“Doe aan meditatie – je vindt heel wat ontspannende sessies in de Rituals app.” Hier kan je hem downloaden.

7. Maak je kamer ‘slaapvriendelijk’

“De ideale slaapkamer meet 18 graden en bestaat uit zachte, warme kleuren als pastelblauw, -roze en -groen,” tipt Robbins.

tips om goed te slapen
The Ritual of Jing.

Tip: Rituals bracht onlangs een Relax & Sleep collectie op de markt met tools die je helpen ontspannen. Ontdek ‘The Ritual of Jing’ hier.

Meer relaxtips