Een puppy en een baby. The cutest match made in heaven! Dat is nu ook wetenschappelijk bewezen want uit onderzoek blijkt dat kindjes die geboren worden in een gezin met een huisdier, minder kans hebben op allergieën en obesitas.

Uitwerpselen onderzocht

Het wetenschappelijk tijdschrift Microbiome Journal publiceerde onlangs een interessante studie, uitgevoerd door de Canadese Universiteit van Alberta. Daarin werden de uitwerpselen van 746 Canadese baby’tjes onderzocht. Een derde van de kindjes kwam uit een gezin met kat of hond, een derde uit een gezin dat enkel een huisdier had tijdens de zwangerschap en een laatste groep uit een gezin die nooit een huisdier hadden.

De baby’s mét huisdier bleken twee keer zoveel ruminococcus- en oscillospirabacteriën in hun lichaam te hebben dan baby’s die niet in contact kwamen met een kat of hond. Zelfs als de huisdieren alleen tijdens de zwangerschap aanwezig waren, werd er een positief effect waargenomen. Kindjes met die hoge concentratie zouden minder risico lopen op allergieën, een betere weerstand ontwikkelen en op latere leeftijd minder kans hebben op obesitas. Reden te meer om een pup in huis te halen!

Meer puppy- & babyliefde