Home Gezond Door deze wetenschappelijke reden trek jij onmiddellijk je loopschoenen aan!

Door deze wetenschappelijke reden trek jij onmiddellijk je loopschoenen aan!

Door deze wetenschappelijke reden trek jij onmiddellijk je loopschoenen aan!

Strak, slank, energiek, blij… Lopen maakt gewoon gelukkig. En gezond. En slim, nu blijkt! Voor wie nog extra motivatie nodig had om eraan te beginnen…

 

Start nu met lopen, en hou vol! Want uit onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Cell Metabolisme, blijkt dat je hersenen beter functioneren en eenvoudiger informatie kunnen opslaan als je een paar uur per week gaat lopen. Vind je het moeilijk om gemotiveerd te blijven? Check dan hier onze beste tips om te starten met lopen én vol te houden. 

Hoe komt dat?

Tijdens het lopen trekken je spieren samen en pompen ze heel wat stoffen in je bloedstroom, waaronder proteïnes. Deze proteïnes zullen ook in je hersenen terechtkomen. Eén van die proteïnes die in je brein terechtkomt, Cathepsine B, kan pas echt goed werken als je begint te lopen.

Die bepaalde proteïnes zorgen er niet alleen voor dat je spieren goed herstellen, maar ook dat je geheugen en je mogelijkheid om nieuwe dingen te leren een boost krijgen. Meer nog: hoe harder je loopt, hoe meer van die proteïnes je begint te produceren.

Geen excuses meer dus, ook niet als het regent! Want deze 5 redenen zijn goed genoeg om toch te gaan joggen bij regenweer. Check op voorhand wel even deze 5 dingen die je moet weten als je gaat joggen.

Meer over sport & gezondheid

Met deze 5 sporten verbrand je de meeste calorieën
Deze sport past het best bij je leeftijd