Home Gezond Deze druivensoort helpt je afvallen

Deze druivensoort helpt je afvallen

Deze druivensoort helpt je afvallen

Het zijn vitamines in een bommetje en je hebt ze in het blauw of wit. Druiven zijn, net als elk soort fruit, super goed voor je. Maar welke kleur is eigenlijk het allergezondst?

 

Druiven zijn heerlijk. In een smoothie, bij een bordje kaas of in je fruitsla ‘s ochtends. Altijd fris, zoet en knapperig maar kies je nu het best voor de witte of de blauwe variant?

Dit wist je nog niet over druiven

  • Dankzij de mooie nazomer is de druivenoogst in ons Hageland supergoed. Door een wisselvallig voorjaar in de Franse champagnestreek, is de oogst daar wel wat lager dan voorzien. Gelukkig zijn de druiven er wel van super goede kwaliteit!
  • Druiven zitten boordevol vezels. Deze geven je niet alleen een verzadigd gevoel, ze zijn ook nodig voor een goede stoelgang.
  • Druiven bevatten zo’n 75 calorieën per 100 gram. Het suikergehalte ligt wel wat hoger dan dat van andere fruitsoorten. Zo bevat een handje druiven meer calorieën dan een portie aardbeien, maar minder dan een hele banaan of avocado. Er zijn ook heel wat fruitsoorten die je helpen afslanken. Zo helpen deze 7 fruitsoorten je gewicht te verliezen.

Het verschil tussen blauw en wit

Een blauwe druif zou meer vezels bevatten dan een witte (2,1 gram tegenover 1,4 gram per 100). Daarnaast staan donkere druiven in de top 5 van vetverbrandende producten. In groenten en fruit met een blauwe, rode of paarse kleur zitten veel anthocyanen, een antioxidant dat je zou helpen afvallen. Wij weten wat kiezen in de supermarkt!

Meer weetjes over fruit

Zo lang kan je groenten en fruit bewaren in de vriezer
Daarom mag je fruit niet wassen voor je het in de koelkast legt
Op dit moment van de dag eet je het best een stuk fruit