Home Gezond Borstkankerpatiënte deelt belangrijke tip die je leven kan redden

Borstkankerpatiënte deelt belangrijke tip die je leven kan redden

Borstkankerpatiënte deelt belangrijke tip die je leven kan redden

Natuurlijk check je regelmatig je borsten om zo te ontdekken of er knobbeltjes zijn. Je kunt het eenvoudig testen in de douche. Maar volgens de 27-jarige borstkankerpatiënte Hayley Browning is dat onvoldoende, en zij kan het weten.

 

Zo’n drie weken geleden kreeg Hayley Browning de diagnose ‘borstkanker’ te horen. Dokters stelden het vast nadat ze zelf een knobbeltje voelde in haar borst. Maar opvallend, ze voelde het knobbeltje terwijl ze plat lag, wanneer ze stond kon ze helemaal niets voelen. Gelukkig trok Hayley toch naar een dokter, ook die kon het knobbeltje enkel voelen als de jonge vrouw plat op haar rug lag. En dat terwijl wordt aangeraden om borstonderzoek in de douche te doen.

In de hoop andere vrouwen te behoeden deed ze haar verhaal in een Facebookbericht. “Ik kon het knobbeltje voelen toen ik lag”, vertelt ze. “Daarom roep ik alle vrouwen op niet enkel je borsten te controleren als je rechtstaat, maar ook als je ligt”, klinkt het. En hoe sneller kanker opgespoord wordt, hoe meer kans op genezing.

Prachtig, dat ze andere vrouwen wil helpen om borstkanker op te sporen. Zelf moet ze nu vechten tegen de kanker en chemokuren ondergaan. Wij hopen op een spoedig herstel.

Meer tips die je leven kunnen redden: