Home Gezond Cheers! Dit zijn de gezondheidsvoordelen van witte wijn

Cheers! Dit zijn de gezondheidsvoordelen van witte wijn

Cheers! Dit zijn de gezondheidsvoordelen van witte wijn

Rode wijn wordt vaak als gezond gezien, als je niet overdrijft uiteraard. Hou jij meer van witte wijn? Dan hebben we goed nieuws, want ook deze heeft zo zijn gezondheidsvoordelen. Geniet vanavond dus gerust van een glaasje.

Lees hier ook waarom je katers erger worden naarmate je ouder wordt

1. Goed voor je hart en metabolisme

Een studie van 2015 heeft aangetoond dat witte wijn een effect kan hebben op mensen met diabetes type 2. Aan deelnemers werd gevraagd om een streng mediterraans dieet te volgen en er rode wijn, witte wijn of water bij te drinken, en dat gedurende twee jaar. Hoewel de rode wijn-drinkers de meeste verbeteringen zagen aan hart en metabolisme, waren er ook verbeteringen bij degenen die witte wijn dronken. En dat is nog altijd beter dan geen voordelen.

2. Verbetert je cholesterolgehalte

Net zoals rode wijn kan witte wijn een positieve invloed hebben op je cholesterol. 146 mensen werden tijdens een studie een heel jaar lang gevolgd. De helft dronk rode wijn, de helft witte. De onderzoekers ontdekten dat de deelnemers die twee keer per week sportten én wijn dronken – zowel rode als witte – hun cholesterolwaarden significant beter zagen worden.

3. Goed voor je longen

Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Buffalo helpt witte wijn je longen gezond te houden, de effect is zelfs groter dan bij rode wijn. Het is niet duidelijk waarom. Volgens de onderzoekers kunnen de antioxidanten in de wijn de oorzaak zijn, al is er meer onderzoek nodig.

Vergeet wel niet dat witte wijn heel wat suiker kan bevatten, en is daarom niet héél vriendelijk voor je lijn. En gouden regel geldt: de gezondheidsvoordelen zijn enkel van toepassing als je met mate drinkt.

Meer over food & drinks:

SOURCE: Huffington Post