Feeling-gastvrouw Pascale Naessens deelt in haar nieuwe boek ‘Puur Pascale 2’ opnieuw de beste tips, lekkerste recepten en leukste weetjes over een gezonde levensstijl. Speciaal voor Feeling verklapt ze al enkele van haar favoriete recepten. Vandaag verklapt ze ons hoe je courgette met gerookte zalm, sojasaus en kappertjes bereidt.  Ready, steady, cook.

Courgette met gerookte zalm, sojasaus en kappertjes

“Dit is zonder twijfel een van mijn lievelingsrecepten, omdat het zo eenvoudig, heel lekker en bijzonder mooi is. De combinatie van zuur en zout maakt het heerlijk. Ik maak het vaak klaar als ik gasten ontvang, omdat ik alles mooi van tevoren kan maken.”

Werk: 10 minuten

Gaartijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 250 g plakjes gerookte zalm
  • 1 tomaat
  • 3 eetlepels kappertjes
  • sojasaus

Zo ga je te werk

Snijd de tomaat in flinterdunne plakjes. Snijd de courgettes in dunne plakjes met een dunschiller. Giet in een ovenschotel wat olijfolie, leg hierop enkele plakjes courgette, daar bovenop een paar plakjes zalm en lepel er wat kappertjes over. Leg er een nieuwe laag courgette op, zalm en een laagje tomaat (er is dus maar één laag met tomaat, anders krijg je vocht in de schotel) wat kappertjes en eindig met een laag courgette en wat kappertjes. Giet er een flinke scheut olijfolie en sojasaus over en kruid enkel met zwarte peper (sojasaus en gerookte zalm zijn al zout). Zet de schaal 20 minuten in de oven op 180 °C. Overgiet na 10 minuten het geheel met de saus die langs de zijkant vrijkomt. Giet er vlak voor het serveren nog wat saus over.

Meer lezen over Pascale Naessens? In haar nieuwste boek ‘Puur Pascale 2’ vind je heerlijke recepten, wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding en alle tips om een heerlijke maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier nog een recept uit het nieuwe boek van Pascale Naessens: de wortel en kipburger.

Meer over Pascale Naessens:

BRON: Puur Pascale 2