Daarom eet je maar beter dat laagje vloeistof op je Yoghurt op

We vroegen ons het al vaak af: wat  is nu eigenlijk dat laagje vloeistof op yoghurt? Eet jij het net als ons niet op? Zonde, want volgens de Britse website Cooking Light bevat het stoffen die je spijsvertering en immuunsysteem een boost geven.

Ontdek ook hoe je je traag werkend metabolisme een boost geeft

Proteïnen

Volgens de website Cooking light is het laagje op je yoghurt ‘wei’, het restproduct dat ontstaat na het stollen van de melk. Er wordt aangeraden het niet weg te gieten, maar het te mengen onder je yoghurt. Het verandert niets aan de smaak, maar maakt je yoghurt extra gezond. Het bevat namelijk water, maar ook lactose, eiwitten en calcium. En die geven je een spijsvertering en immuunsysteem een boost. En dat helpt je dus om slank te blijven.

Hoeveel proteïnen je dagelijks op het menu te zetten is afhankelijk van persoon tot persoon. Zo hebben zwangere vrouwen, sporters, kinderen en vegetariërs meer proteïnen nodig. Het gemiddelde bereken je aan de hand van deze eenvoudige formule: 0,8 tot 2 gram eiwitten x je lichaamsgewicht.

Meer proteïnen op het menu? Hier ontdek je 5 voedingsmiddelen die meer proteïnen bevatten dan een ei. 

Meer tips over gezondheid:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content