Home Gezond Daarom heb je ‘s avonds altijd honger

Daarom heb je ‘s avonds altijd honger

Daarom heb je 's avonds altijd honger

Grijp jij elke avond naar een zakje chips, nootjes of iets lekker zoet? Dan zou het wel eens kunnen dat je te weinig slaapt.

We wisten natuurlijk al langer dat te weinig slaap niet goed is voor je lichaam: je krijgt er wallen van onder je ogen, je huid gaat er dof uitzien en voor je humeur doet het ook geen wonderen. Maar nu blijkt ook nog dat te weinig slaap ervoor zorgt dat je enkele kilo’s kan bijkomen. Als dat geen goede reden is om vanavond eens vroeg onder de wol te kruipen?

Hoe komt dat nu?

Wanneer je te weinig slaapt, zit er minder leptine in je bloed. Dit hormoon zorgt ervoor dat je een vol gevoel krijgt nadat je hebt gegeten. Wanneer dit gehalte laag is, ga dus meer moeten eten voordat je een voldaan gevoel krijgt. Daarnaast is er ook een grotere hoeveelheid ghreline in je bloed als je te weinig hebt geslapen, dit hormoon gaat dan weer je eetlust regelen. Hierdoor heb je dus ook nog eens een grotere eetlust en zeker in de avond.

Slaap je slank

Wil je nog enkele kilo’s kwijt spelen voor de zomer? Probeer dan zeker voldoende te slapen. Check hier 9 tips voor een goede nachtrust en kruip vanavond eens extra vroeg je bed in!

 

Lees ook:

Dit doet te weinig slaap met je lichaam

10 regels voor een écht gezond leven