Home Gezond Daarom hebben vrouwen meer zin in seks dan je denkt

Daarom hebben vrouwen meer zin in seks dan je denkt

Daarom hebben vrouwen meer zin in seks dan je denkt

Een cliché als een huis: vrouwen hebben minder vaak zin in seks dan mannen. Maar wetenschappelijk onderzoek toont nu aan dat dit niet volledig klopt.

 

Psychologen van de universiteit van Toronto en Western Ontario voerden een onderzoek uit naar de seksuele verlangens van vrouwen en kwamen tot de conclusie dat mannen in een lange relatie vaak onderschatten hoe vaak hun vrouw of vriendin intiem wil zijn. Volgens de onderzoekers missen ze veel signalen.

3 studies

Het onderzoek bestaat uit drie studies. Onderzoekers volgden 229 koppels in een lange relatie van gemiddeld 6 jaar. De koppels waren bijna allemaal heteroseksueel, tussen de 18 en de 68 jaar oud en hadden gemiddeld een of twee keer per week seks.

In de eerste studie hielden 44 koppels drie weken lang een dagboek bij waarin elke partner elke dag over zijnn seksuele verlangens schreef, maar ook over die van hun partner en over hun tevredenheid binnen de relatie.

In de tweede studie kwamen 88 koppels eenmalig langs in het laboratorium om te getuigen over hun seksuele verlangens, die van hun partner en hoe gelukkig ze waren in hun relatie.

In de derde studie tot slot werden 101 koppels gevraagd gedurende drie weken een dagboek bij te houden over dezelfde onderwerpen, maar om daarnaast ook aan te geven hoe gemotiveerd ze elke dag waren om seksuele afwijzing te vermijden.

Vrouwen accurater

Uit de drie verschillende studies kwam hetzelfde resultaat naar voren: mannen onderschatten de seksuele verlangens van hun partner voortdurend, terwijl vrouwen wel een juist beeld hadden over de seksuele verlangens van hun man of vriend. Bovendien verklaarden vrouwen tevredener en toegewijder te zijn op de dagen dat mannen aangaven dat hun partner niet seksueel geïnteresseerd was.

Begrijpelijke reden

De onderzoekers geloven dat mannen de seksuele verlangens van hun partner onderschatten omdat ze seksuele afwijzing en dus een slecht gevoel willen vermijden. Willen jullie samen de spanning wat oplaaien? Lees dan zeker deze 5 tips. 

Dat seks gezond is voor je, wist je vast al. Lees hier 9 redenen waarom precies. Wist je trouwens wat er met je lichaam gebeurt als je een tijdje geen seks hebt? Bekijk het hier!

 

Lees ook:

7 problemen waar ieder koppel mee te maken krijgt

Dé 9 tips voor een goede relatie volgens experts

Deze truc maakt je seksleven nog beter

 

Bron: Wall Street Journal