Home Gezond Daarom is het niet altijd een goed idee om bij je partner...

Daarom is het niet altijd een goed idee om bij je partner te slapen

Daarom is het niet altijd een goed idee om bij je partner te slapen

Knuffelen voor het slapengaan is misschien romantisch. Maar ben jij ook al eens wakker geworden omdat je partner ligt te snurken of te woelen, of omdat hij nog een boek leest met het licht aan? Geen zorgen, je bent niet alleen. Uit een Britse enquête blijkt dat 29% van de ondervraagden aangeeft dat zijn of haar partner de oorzaak is van slaapproblemen.

Voldoende nachtrust is écht belangrijk voor je. Hier ontdek je 5 verrassende tips om beter te slapen.

Snurken, woelen of een andere slaaproutine… Er zijn heel wat redenen om wakker te liggen naast je partner. Dr. Guy Meadows is slaapexpert en oprichter van de Britse Sleep School. Hij benadrukt dat een slaaptekort echt gevaarlijk is. “Een aparte slaapkamer of aparte bedden zijn helemaal niet zo’n vreemd idee.”

Hier ontdek je wat te weinig slaap doet met je lichaam.

Toch liever samen in bed?

Natuurlijk klinkt het niet zo romantisch om een aparte slaapkamer te hebben. Gelukkig heeft hij ook enkele tips zodat jullie toch samen het bed kunnen delen zonder een slaaptekort op te bouwen.

  • Draag oordoppen en een gezichtsmasker als je gevoelig bent voor geluid of licht in de slaapkamer.
  • Zorg voor een goede temperatuur in de slaapkamerHier lees je meer over de juiste slaapkamertemperatuur voor een goede nachtrust. Heb jij het sneller koud? Gebruik dan een extra dekentje.
  • Maak samen afspraken rond lezen en tv kijken in bed. Probeer televisiekijken in de slaapkamer tot een minimum te beperken.
  • Is je partner een snurker? Ga dan op zoek naar de oorzaak en pak die aan. Misschien liggen een allergie, slaapapneu of overgewicht wel aan de basis.

Meer tips voor in de slaapkamer: