Kun jij ook zo genieten van een lekker stuk chocolade, maar voel je je er wel eens schuldig over? Dan hebben we goed nieuws! Want in de wintermaanden kun je dat stuk chocolade extra goed gebruiken.

Je had er waarschijnlijk geen onderzoek voor nodig, maar nu is toch bewezen dat chocolade ons écht gelukkiger kan maken en zelfs helpt tegen stress. Onderzoekers aan de Duitse Maarten Luther-Universiteit (MLU) en het Max Rubner-Institut ontdekten dat chocolade daarom helpt tegen de winterblues. Wat blijkt? Cacaobonen, cacaoboter, cacaopoeder en pure chocolade bevatten heel wat vitamine D2, en dat kunnen we goed gebruiken in de winter.

Vitamine D

Vitamine D halen we gewoonlijk uit zonlicht, daarom hebben veel mensen een tekort in de koudere maanden. “Er is weinig zonlicht waardoor je sneller te weinig vitamine D hebt, en dat wil zeggen: een slechter humeur en een minder goed immuunsysteem. Je kunt supplementen nemen, maar wil je het liever uit voeding halen, dan is pure chocolade een goede bron”, vertelt voedingsdeskundige Gabriele Stangl van het MLU. “Anders kunnen ook vette vis, yoghurt, melk, kaas, eieren en sinaasappelsap soelaas bieden.”

Pure chocolade

Let wel op: hoe donkerder, hoe beter. En natuurlijk moet je chocolade met mate eten. Want hoewel we die vitamines goed kunnen gebruiken, bevat chocolade ook heel wat vet en calorieën. Maar laat dat je zeker niet weerhouden om – zeker nu het kouder wordt – te genieten van een lekker stukje pure chocolade. 😉

 

Meer tips voor de koude maanden:

(Bron: hln.be)