De zomer is het moment van heerlijke cocktails en zorgeloze reizen… Maar helaas ook van muggenbeten. Sta jij vol muggenbeten terwijl je partner rustig slaapt en volledig gespaard blijft? Lees dan zeker even deze redenen.

1. Je sport veel

Sporten is uiteraard heel gezond. Maar ook muggen zijn dol op sportende mensen. Ze kunnen namelijk geuren waarnemen vanop afstand. “Muggen vangen op hoe iemand ruikt en hoe warm een persoon is.” En van sporten ga je aan het zweten, je lichaamstemperatuur neemt dus toe en de geur van je zweet wordt sterker. Ben jij gebeten? Met deze handige keukenmiddeltjes stop je het jeuken.

2. Je hebt gedronken

Mensen die alcohol gedronken hebben voor muggen aantrekkelijker bloed dan mensen die nuchter zijn. Onderzoekers stelden tijdens een studie vast dat 3 blikjes bier kunnen leiden tot 30% meer muggenbeten. Ook hier weer komt dat door de lichaamstemperatuur, die stijgt namelijk als je alcohol drinkt. Je krijgt bovendien ook heel wat calorieën binnen als je drinkt, hier lees je hoeveel calorieën je favoriete drankje bevat.

3. Je hebt bloedgroep O

Slecht nieuws als je bloedgroep O hebt, want dan ben je vatbaarder voor muggenbeten. Uit een onderzoek van 2004  bleek dat testpersonen met bloedgroep O maar liefst 83% meer muggenbeten hadden dan iemand met een andere bloedgroep. Probeer ze dus zoveel mogelijk uit huis te houden. Hier lees je tips.

4. Je bent groot

Wij zijn jaloers op vrouwen met lange benen, maar hoe groter je bent, hoe meer kans dat je muggen aantrekt. “Waarschijnlijk komt dit door een verhoogde uitstoot van koolstofdioxide.” Uiteraard heb je ook meer huidoppervlak.

5. Je bent zwanger

Ben je zwanger? Dan is de kans dubbel zo groot dat muggen je steken. Dit heeft ook weer te maken met extra zweetproductie, een hogere lichaamstemperatuur en een andere lichaamsgeur.

Openingsbeeld: LoveStories SS19

Lees meer over vervelende beestjes in de zomer:

SOURCE: Knack