Natuurlijk eet je de schil van de avocado niet op. Het lijkt misschien overbodig om hem eerst te wassen, maar dat doe je liever toch, zo zeggen onderzoekers.

De Amerikaanse FDA (The Food and Drug Administration) zegt dat je een avocado altijd moet wassen voor je hem eet. De schil kan namelijk bacteriën bevatten die tijdens het snijden in de vrucht kunnen terechtkomen.

Ziekteverwekkers

De FDA onderzocht de schil van 1.615 avocado’s en vond op 18% van de schillen salmonella en listeria op terug. Listeria is een bacterie die voedselinfecties kan veroorzaken. Vooral zwangere vrouwen moeten voorzichtig zijn, want de bacterie zou tot een miskraam of vroeggeboorte kunnen leiden. Ook door salmonella kun je een voedselvergiftiging oplopen.

Wassen

“Zelfs als je de schil van de avocado haalt, ben je niet zeker dat je geen bacteriën binnenkrijgt. Als je een avocado doorsnijdt, raakt je mes zowel de schil als het vruchtvlees. De bacteriën kunnen zich zo gemakkelijk verplaatsen naar het vruchtvlees”, zeggen de onderzoekers. Maak je schil daarom schoon met wat water en een borsteltje, droog hem daarna af met keukenpapier.

Meer over avocado’s:

(Bron: Margriet)