Home Gezond Daarom hebben vrouwen meer slaap nodig dan mannen

Daarom hebben vrouwen meer slaap nodig dan mannen

Daarom hebben vrouwen meer slaap nodig dan mannen

Slaap jij ook graag langer dan je partner? Dat is helemaal niet vreemd, wij vrouwen hebben namelijk meer slaap nodig dan mannen. Onderzoekers ontdekten de reden.

Jim Horne, wetenschapper verbonden aan het Loughborough University’s Sleep Research Centre ontdekte dat vrouwen meer slaap nodig hebben omdat hun hersenen complexer zijn.

Aan het onderzoek deden 210 mannen en vrouwen mee. Een slaaptekort bleek minder invloed te hebben op een man. Vrouwen vertonen sneller gevoelens van angst, depressie en vijandigheid bij een slaaptekort. Hier lees je wat te weinig slaap nog meer doet met je lichaam.

Maar waarom hebben vrouwen dan meer slaap nodig? “Dat heeft twee redenen. De hersenen van de man en de vrouw zijn verschillend. Vrouwenhersenen zijn complexer. Bovendien multitasken wij vrouwen vaker, en daarom hebben onze hersenen meer tijd nodig om te herstellen. Uiteraard is het wel individueel, de ene vrouw heeft minder slaap nodig dan de andere”, legt Horne uit.

Het verschil is niet zo groot, slechts 20 minuten per nacht. Bovendien is er nog een uitzondering. Mannen die een job uitoefen waarbij ze vaker beslissingen moeten nemen en daarbij hun lateraal denken gebruiken, hebben ook meer slaap nodig dan de gemiddelde man.

Kun jij nog wel wat extra tips gebruiken? Hier vind je 7 tips om te slapen als een roosje. Bovendien ontdekten onderzoekers ook dat bepaalde voeding een negatieve invloed heeft op je slaap. Lees er hier meer over.

Meer over gezondheid:

 

 

SOURCE: PNAS