Daarom wil je liever geen schijfje citroen in je glas

Een cocktail of cola op café? Waarschijnlijk krijg je er een citroenschijfje in. Maar de kans is groot dat de schijfjes al een paar uur op voorhand gesneden zijn, al een tijdje in het bakje op de bar staan én al door verschillende handen zijn aangeraakt. Veel bacteriën dus.

Citroen is nochtans erg gezond, hier lees je nog eens waarom

Bacteriën

Lekker verfrissend, zo’n schijfje citroen. Maar uit onderzoek blijkt dat 70% van alle schijfjes citroen micro-organismen bevatten. Onder andere teruggevonden: darmbacteriën, huidcellen, E.coli, stafylokokken en zelfs candida, het griepvirus en het norovirus.

En zelfs in je alcoholische drankje neem je liever geen schijfje citroen. 65 tot 95% van de bacteriën overleven erin. Enkel in pure tequila of whiskey ben je zeker dat de bacteriën geen kans krijgen.

De kans is groot dat je niet meteen ziek wordt van de citroenschijfjes, maar smakelijk is het zeker niet. Drink dus liever thuis een lauw glaasje water waarin je citroen perst.

Meer artikels over gezondheid:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content