Door de extra tijd deze dagen, ben je misschien aan het sporten geslagen. Zeer goed. Wil je het maximum halen uit je work-out, hou dan rekening met deze tips.

Dat je goed moet stretchen na je work-out, wist je natuurlijk al. Daarnaast zijn er nog enkele belangrijke dingen die je na een work-out zeker moet doen.

1. Stort je niet op grote maaltijden

De grote valkuil van mensen die willen afvallen dankzij sporten? Ze verwennen zichzelf daarna met een grote portie eten. Je mag dus zeker eten, maar eet geen gigantische porties en wees selectief. Als je sport, word je spierweefsel op de proef gesteld. Door voeding vol eiwitten te eten, herstel je dat spierweefsel. Combineer met groenten. Wil je graag afvallen dankzij het trainen, onthoud dan dat gezonde voeding essentieel is.

2. Je hebt geen sportdrankje nodig

Er zijn heel wat sportdrankjes, maar eigenlijk heb je die niet nodig. Vaak zitten ze boordevol suiker, maar enkel als je een topsporter bent, heb je ze nodig. Kies liever voor een lekkere banaan als je iets zoets wilt snacken na je training.

3. Drink wél veel water

Het is hoe dan ook belangrijk 1,5 liter water te drinken om je lichaam te hydrateren. En dat is na het sporten niet anders, meer zelfs, door het zweten, heeft je lichaam vocht verloren. Goed drinken is de boodschap.

4. Laat je lichaam tot rust komen

Dat stretchen is echt essentieel. Wil je even helemaal tot rust komen, combineer ze dan met een aantal ademhalingsoefeningen. Daarna is het belangrijk tot rust te komen. Slaap zo’n 7 à 8 uur per nacht.

5. Laat pauzes tussen je trainingen

Na een training moet je lichaam herstellen. Het is heel mooi dat je deze semi-lockdown wilt gebruiken om alles uit jezelf te halen, maar dat mag niet ten koste van je lichaam gaan. Al lang niet meer gesport? Volg dan een schema (je vindt er heel wat online), en respecteer de rustdagen. Je wilt immers geen blessures.

 

Meer tips om je work-outs nóg efficiënter te maken: