Home Gezond Dé wellnesstip: Start to sport

Dé wellnesstip: Start to sport

Dé wellnesstip: Start to sport

Staat meer sporten (opnieuw) boven aan je lijstje met goede voornemens? Terecht. Door een zittend leven breng je je gezondheid ernstige schade toe, die zelfs te vergelijken is met het nefaste gevolg van roken. Het goede nieuws is dat je er makkelijk iets kunt aan doen, zelfs thuis. Ken je NEAT? Dat staat voor Non Excercise Activity Thermogenesis en slaat op de zachte manier van bewegen die je elke dag doet: van wandelen tot op en neer wippen op je stoel.

De nieuwste 'Activity Trackers' zoals de Polar Loop (foto), smartwatches en apps zoals Endomondo of RunKeeper helpen je deze NEAT-bewegingen op te drijven tot een gezond niveau. Voeg daar nog 2 of 3 leuke sportlessen aan toe en je bent écht goed bezig. Pluim voor jezelf!

Feel.it's favoriete sporten

Functionele afwisseling

Functionele training focust meer op dagelijkse beweging en niet zozeer op het kweken van spieren. Daardoor is deze manier van trainen een prima instap voor wie nog niet zo sportief is of revalideert na een blessure. Maar vergis je niet, het is wél sporten. Je traint met gewichtjes, ballen, TRX… De afwisseling maakt het leuk. En ondertussen word je stiekem sterker, leniger en fitter.

>>Meer info

Yoga, maar dan in de lucht

Alle basisprincipes van yoga gelden ook bij Aerial Yoga, maar deze keer doe je de oefeningen in de lucht. Je hangt in elastische doeken die een deel van je lichaamsgewicht dragen waardoor sommige poses zelfs makkelijker worden. Het is ook erg goed voor je 'core' (de spiergordel rond je buik en lage rug) omdat je constant in balans probeert te blijven.

>>Meer info Antwerpen

>>Meer info Brussel

Voor die-hards en doorzetters

Bootcamp, Spartacus Training, CrossFit : hoe je het ook wilt noemen, deze intense training betekent een echte ommekeer voor je lichaam. Je doet een reeks afwisselende oefeningen aan hoge intensiteit onder begeleiding van een bekwame instructeur. Vaak train je met je eigen lichaamsgewicht in plaats van met ingewikkelde toestellen, waardoor je de oefeningen (push-ups, squats) ook thuis kunt doen.

>>Meer info