Home Gezond Deze 5 noten zijn het gezondst
Deze 5 noten zijn het gezondst

Noten bevatten misschien wel veel vetten, een handjevol per dag is écht gezond. Zeker als je voor 1 van deze 5 soorten kiest. 

Noten zijn gezond omdat ze boordevol voedingsstoffen zitten die we dagelijks nodig hebben. Een handjevol is genoeg voor een portie eiwitten, vezels, vitamines en  onverzadigde vetten. Wil je zeker goed zitten? Zet dan deze 5 gezondste noten wat vaker op het menu!

1. Hazelnoten

Hazelnoten kent iedereen wel van een heerlijke reep chocolade met nootjes. Wil je een gezonde snack? Kies dan niet voor chocolade, maar de hazelnoten zelf. Ze bevatten namelijk veel proteïnes, koolhydraten, vezels en mineralen, en zijn om die reden ook een ideale vleesvervanger.

 

Hazelnoten

 

2. Pecannoten

Pecannoten bevatten, net zoals walnoten, een grote hoeveelheid antioxidaten en cholesterolverlagende bestanddelen. Bovendien zitten er meer dan 19 vitamines en mineralen in, zoals vitamine E en 1, foliumzuur, calcium, magnesium, koper, fosfor, kalium, mangaan en zink. Een echte superfood dus, ontdek hier 10 andere budgetvriendelijke superfoods. 

 

Pecannoten

 

3. Cashewnoten

Cashewnoten zitten boordevol ijzer, magnesium, zink, fosfor en selenium. De magnesium die in deze noten zit kan het geheugen verbeteren en beschermt je tegen leeftijdsgebonden geheugenverlies. Cashewnoten zijn daarnaast ook de ideale aanvulling van je dieet, aangezien ze voor een lang verzadigd gevoel zorgen. Meer tips om je geheugen topfit te houden, ontdek je hier.

 

Cashewnoten

 

4. Amandelen

Deze noten zijn een bron van calcium, fosfor, ijzer en magnesium en vitamine E, dat huidveroudering en hart- en vaatziekten tegen gaat. Bovendien bevat deze noot een grote hoeveelheid eiwitten die goed zijn voor je huid en je haar. Tot slot zorgen de enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetten voor een lager cholesterolgehalte. Wil je weten welke vetten je het best gebruikt in de keuken? Klik dan hier!

 

Amandelen

 

5. Walnoten

Walnoten zijn de grootste bron van antioxidanten onder de noten en beschermen ons lichaam tegen cellulaire beschadiging die bijdragen aan hart- en vaatziekten, kanker en vroegtijdige veroudering. Walnoten helpen ons lichaam ook ontstekingen te bestrijden door de omega-3-vetzuren die ze bevatten. Daarnaast zijn walnoten de ideale visvervanger, door de aanwezigheid van onverzadigde vetten.

 

Walnoten

 

Let wel op: noten zijn inderdaad gezond op voorwaarde dat je de ongezouten en ongebrande versie kiest én als je je beperkt tot een handjevol per dag. 

Nog meer inspiratie nodig om verantwoord te snacken? Ontdek dan hier 5 gezonde en lekkere snacks!

 

Lees ook:

Op dit tijdstip val je het meeste af

Lightproducten: toch niet zo gezond?

9 tips om aan sugar cravings te weerstaan

 

Bron: Margriet