Home Gezond Deze chocolade maakt je gezond
Deze chocolade maakt je gezond

Cacao bevat een variëteit aan antioxidanten en mineralen die tal van gezondheidsvoordelen bieden. Denk aan een verlaagd risico op beroertes, houdt de bloeddruk in bedwang en vermindert de kans op Alzheimer. Daarom is een stukje pure chocolade per dag zeker aangeraden. Maar een Amerikaans bedrijf komt met een nog gezondere variant.

Veel bedrijven doen al snel veel boter en suiker in hun chocolade, omdat cacao vrij bitter is. Het Amerikaanse bedrijf Kuka Xoco wil suikers en zoetstoffen bannen en heeft een oplossing voor de bitterheid gevonden. Een plantenextract uit de Andes zou de bittere smaak in cacao neutraliseren. Het resultaat? 'Gezonde' chocolade met slechts 35% suiker en vet. Jammer genoeg gaat het maar om een prototype die nog niet verkocht kan worden.

Medicinale chocolade

Hun doel is om chocolade op de markt te brengen met maar 10% vet en suiker in. Als alle ongezonde ingrediënten uit chocolade gehaald wordt en vervangen met de nieuwe plantenextract, kan chocolade in de toekomst zelfs worden voorgeschreven als medicijn.

Pure chocolade stukjes

Gezonde chocoladeweetjes

Maar chocolade dient (onbewust) al jaren als ons natuurlijk medicijn. Deze feiten laten je eraan herinneren waarom een beperkte dagelijkse dosis chocolade goed voor je is:

  1. Chocolade is een ware superfood, als je het hebt over chocolade met een hoog cacaopercentage. Het boost je immuunsysteem. Want hoe meer cacao, hoe meer antioxidanten. Sommige merken bieden zelfs 100% cacao tabletten aan.
  2. Het heerlijk goedje tovert een glimlach op je gezicht. Het laat je goed voelen en helpt ook depressies te verminderen. En dat allemaal dankzij de stoffen die gelijk staan aan het gelukshormoon die in de cacao zit.
  3. Onze gebeden worden verhoord! Chocolade helpt je te vermageren. De truc is om je ochtend te beginnen met een klein blokje pure chocolade. Dankzij bepaalde stoffen in de chocolade, wordt je eetlust verminderd. Door zo gecontroleerd te genieten , moet je minder psychische inspanning leveren om de rest van de dag je chocolade cravings te bedwingen.
  4. Chocolade bevat heel wat antioxidanten die het verouderingsproces op je huid vertragen. Het zit ook boordevol flavonoïden. Dit zijn antioxidanten die celschade voorkomen die anders kanker, veroudering en andere ziektes veroorzaken.
  5. Elke dag dat blokje pure chocolade zou je libido naar ongekende hoogtes tillen. Begrijp je nu waarom mannen graag chocolade kopen voor Valentijn?

Chocolade blijft ons maar verrrassen. Het dient als medicijn, je kan er lekkere gerechten mee klaarmaken. Maar wist jij deze 7 chocoladeweetjes al? Je moet ze gewoon eens gelezen hebben.