Graag wat meer beweging inplannen? Dan moet je deze sporttrend uit Zweden zeker eens proberen, want je helpt er ook nog eens het milieu een handje mee. Win win dus.

Ook in Zweden is zwerfvuil een serieus probleem, dus hebben ze een creatieve oplossing gezocht. Ze introduceerden plogging, oftewel joggen terwijl je afval opraapt. Goed voor de lijn én het milieu.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Plogging

Plogging is een samentrekking van ‘jogging’ (joggen) en ‘picking up litter’ (vuilnis rapen). Het is de bedoeling dat je tijdens het joggen vuilnis verzamelt. Je doet er niet enkel het milieu een dienst mee, want doordat je tijdens het jogggen door de benen gaat om afval op te rapen, doe je een extra oefening voor benen en middenrif.

De laatste maanden is het een echte hype geworden, er werden verschillende ploggingteams opgericht die gaan joggen in de natuurlijk om zwerfvuil op te rapen. En ook in andere landen wint de sport aan populariteit, zo is er in Frankrijk een plogginggemeenschap die zich inzet om Parijs afvalvrij te houden.

Hoog tijd dus om zelf aan de slag te gaan. Het heeft niets dan voordelen, want het is ook nog eens erg goedkoop, het enige dat je nodig hebt is een paar handschoenen en een vuilniszakje.

Meer tips voor je gezondheid: