Durft jouw gewicht ook al eens te schommelen? Helemaal niet zo vreemd. Want in de zomer heb je de barbecues en cocktails, die in de winter plaats maken voor kerstdiners en recepties met de nodige hapjes en drankjes. Niet eenvoudig dus om je gewicht constant te houden. Maar er is ook goed nieuws, want volgens een nieuw wetenschappelijk onderzoek ben je in de periode september, oktober het slankst.

Volgens de studie in het New England Journal of Medicine weeg je gemiddeld genomen het minst rond eind september, begin oktober. Vanaf de tweede week van het oktober begin je beetje bij beetje bij te komen. De piek is er net na Oudejaarsavond.

Vrolijk op Pasen!

3.000 participanten namen aan de studie deel. De mensen kwamen het meest aan in de periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Het kan 5 maanden duren vooraleer je die overvloedige kilo’s terug kwijt bent. Gemiddeld gezien zaten de meeste deelnemers rond Pasen terug op het gewicht dat ze voor de eindejaarsperiode hadden. Beter niet overdrijven tijdens de feestdagen dus.

Lees ook: dankzij dit eenvoudige trucje zou je afvallen

Toch is Pasen niet de periode dat je het slankst bent. Verrassend genoeg ook niet de zomerperiode wanneer we allemaal streven naar een bikini-body. Al zouden barbecues, cocktails en ijsjes daar natuurlijk iets mee te maken kunnen hebben. Het slankst ben je in het najaar, nu dus.

Poll: wanneer ben jij op je slankst?

Meer over gewicht & gezondheid: