Calorieën verbranden terwijl je zalig ligt te slapen, het klinkt als een droom. Toch zijn er enkele kleine trucjes die je kunnen helpen om af te vallen terwijl je slaapt. Zo kun je je metabolisme een boost geven. Niet enkel door drankjes of supplementen, maar zelfs door je slaapkamertemperatuur te regelen. Eenvoudiger dan dit wordt het nooit.

Je metabolisme nog een extra boost geven? Deze 5 drankjes helpen je afvallen terwijl je slaapt. 

Vooral in de winter wil je liefst van alles onder een warme deken kruipen (elektrische dekens zijn écht niet alleen voor oma’s) en jezelf induffelen. Voor je metabolisme niet meteen een goed idee, want in een koelere ruimte help je je spijsvertering op gang.

Feeling hot, hot, hot

Je lichaam moet harder werken om zichzelf op 37 graden Celsius te krijgen. Gevolg: je lichaam verbruikt meer calorieën. De perfecte temperatuur: 18 graden, je zou maar liefst 7% meer calorieën verbranden. Amen for that.

Maar zelfs als je helemaal niet wilt afvallen, zet je de thermostaat maar beter niet te hoog. “Als je slaapt in een kamer waar de temperatuur hoger is dan 19 graden, wordt je natuurlijke slaapcyclus verstoord”, ontdekte Dr. Christopher Winter in een onderzoek. Hij is de voorzitter van Charlottesville Neurology & Sleep Medicine. 

En dat is écht heel belangrijk voor je: niet alleen voor je gewicht of je huid. Maar te weinig slaap is zelfs dodelijk. Hier lees je nog eens waarom. 

Meer tips voor in de slaapkamer:

SOURCE: Vogue.nl