Home Gezond Dit doet veel achter een scherm zitten met je lichaam

Dit doet veel achter een scherm zitten met je lichaam

Dit doet veel achter een scherm zitten met je lichaam

Heb jij een kantoorjob of zit je geregeld met je ogen achter een computerscherm? Dan kun je maar beter even dit lezen. Want té veel achter een scherm zitten is niet goed voor je ogen.

Met de opkomst van de televisie werd er al gewaarschuwd: ‘zit niet te lang voor de televisie, want dat is niet goed voor je ogen.’ Jaren later, met de opkomst van computers en vooral het internet, zitten we nog veel meer met onze ogen aan een scherm gekluisterd. Vaak wordt gezegd dat het niet goed is voor onze ogen en gezondheid, maar is dit echt zo? En wat doet het dan?

Lees ook: Deze foto’s bewijzen hoe verslaafd we zijn aan onze smartphone

1. Digitale vermoeidheid

Zit je 2 uur of meer achter een scherm, dan kun je last krijgen van digitale vermoeidheid. Je ogen zijn vermoeid, dat kan resulteren in wazig zicht, droge ogen en hoofdpijn. Hoe langer achter het scherm, hoe meer kans op digitale vermoeidheid. Last van migraine? Probeer geen medicijnen, maar ga voor dit natuurlijke drankje. 

2. Rug- en nekklachten

Bovendien moet je ook letten op je houding voor het scherm. Want te veel achter een scherm zitten kan rug-, nek-, en schouderpijn veroorzaken. Te lang met een tablet bezig zijn, is geen goed idee. Lees zeker deze tips van een chiropractor om pijnklachten te vermijden. 

Lees ook: 5 redenen waarom je je smartphone beter nooit meeneemt in bed

3. Slaapproblemen

Schermen van smartphones, tablets of televisies geven ‘blauw licht’. En dat kan onze slaap verstoren. Heb jij moeite om in te slapen? Schakel je apparaten dan minstens een half uur voor je gaat slapen uit. Doe even iets ontspannends en laat je ogen rusten. Meer tips om te slapen als een roosje, ontdek je hier.

Meer over gezondheid: