Home Gezond Dit drankje doet je migraine verdwijnen

Dit drankje doet je migraine verdwijnen

Dit drankje doet je migraine verdwijnen

Heb jij ook soms last van die vreselijke migraine? Voor wie niet zo’n fan is van pijnstillers hebben we goed nieuws! De Amerikaanse website Top Health News heeft een eenvoudig drankje gevonden dat wel eens de oplossing zou kunnen zijn voor het verzachten van je hoofdpijn!

 

Bij een migraine-aanval heb je niet alleen last van hevige hoofdpijn, je wordt ook overgevoelig voor licht en geluid, én je hebt een misselijk gevoel in je buik. Heb je er genoeg van? Schuif die geneesmiddeltjes aan de kant en ga voor dit homemade drankje.

Hoezo?

Gespannen spieren in je gezicht, nek of schedel, uitdroging of een slechte balans van elektrolyten: migraine kan door heel wat factoren veroorzaakt worden.

Elektrolyten zijn mineralen zoals natrium, kalium en magnesium, die de zenuw- en spierfunctie reguleren en ondersteunen en het cardiovasculaire systeem regelen. Een slechte balans of een gebrek aan elektrolyten kan uitdroging veroorzaken, met migraine als gevolg.

Om de balans van de elektrolyten te herstellen, zou een beetje citroen en zout de oplossing bieden! De Amerikaanse website Top Health News stelde dit wonderdrankje samen met 3 basisingrediënten die je ongetwijfeld in huis hebt: water, zout en citroen.

Zo maak je het:

Meng het sap van een hele citroen en twee koffielepels zout in een glas met water. Let wel op: er is een verschil tussen standaard keukenzout en kwaliteitszout, zoals roze Himalayazout. Het zout bevat maar liefst 84 soorten mineralen, voert heel wat gifstoffen in je lichaam af en houdt je elektrolyten op peil.

Betrouwbaar?

Wetenschappelijk is de effectiviteit van dit drankje nog niet bewezen, maar Top Health News ontving al heel wat positieve reacties. Dus, wie niet waagt, niet wint!

 

Lees je graag nog meer gezondheidstips?

Gezond eetpatroon voor carrièrevrouwen
5
 tips voor een gezond stel hersenen 
6 weetjes van Pascale Naessens

SOURCE: Terrafemina