Met honderden to-do’s die elke avond door ons brein worden geslingerd, kan het al eens moeilijk zijn meteen in slaap te vallen. Er zijn gelukkig heel wat trucjes op de pyscho-markt die ervoor zorgen dat het stukken eenvoudiger gaat, maar vaak nemen die heel wat tijd in beslag. Hoe leuk zou het dus zijn als je jezelf gewoon in slaap kon drinkenToo good to be true!

Heb je moeite om in slaap te geraken door de tropische temperaturen? Met dit trucje zou het je meteen moeten lukken.

Drink je moe

Het drankje waar je aan denkt voor een rustige nacht? Dat is zonder twijfel kamillethee. Maar wist je dat ook kersensap ervoor kan zorgen dat jij moeiteloos in dromenland belandt? Als je per dag twee glazen naar binnen kiepert – eentje ‘s middags en eentje ‘s avonds – zou je het verschil moeten voelen.

Hoe werkt het?

Puur kersensap bevat van nature melatonine en tryptofaan, stofjes die van belang zijn bij het bestrijden van je slapeloosheid. De twee zorgen er niet alleen voor dat je sneller in slaap zal vallen, ook als je langer wil doorslapen, hebben ze effect. Belangrijke tip: drink ‘s avonds ongeveer twee uur voordat je naar bed gaat het glas kersensap leeg om te voorkomen dat je ‘s nachts naar toilet moet. Niet zo zot van kersen? Ook kiwi’s zouden ervoor zorgen dat je slaapt als een roos. Werkt beter dan schaapjes tellen ;-).

Meer slaaptips

SOURCE: Women's Health