Waarom celebs er vaak zo goed uitzien? Omdat ze zich laten begeleiden door een personal trainer die hen de juiste oefeningen geeft én zorgt voor een voedingsschema. Maar wat eten die zelf eigenlijk? En welke sporten vinden ze het belangrijkst? Lauren Kleban verklapt het allemaal.

De naam Lauren Kleban doet je misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar dat duurt waarschijnlijk niet lang meer. Met haar LEKFIT-workouts leert ze mensen hoe ze een strak en gezond lichaam krijgen, in Amerika is ze razend populair en traint zelfs enkele celebs. Als voormalig danseres weet ze alles over sport en een lening lichaam, maar voeding vindt ze net zo belangrijk. Aan My Domaine verklapt ze wat ze zelf iedere dag op het menu zet.

Shake that booty

Lauren baseert zich voor de work-outs op haar dansverleden. Daarnaast gebruikt ze regelmatig trampolines en gewichtjes. Tijdens iedere les werk je aan uithouding, kracht, balans en coördiantie.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Simpel, maar lekker

“Omdat ik professioneel danser was, verliep de stap naar fitness heel natuurlijk. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in gezonde voeding en sport. Het is heel boeiend om te weten hoeveel brandstof je lichaam nodig heeft om je lichaam te voeden.”

Lauren houdt haar dieet simpel, ze focust op groenten en proteïnen. “Ik eet geen vlees, maar wel vis en zeevruchten. Voor het overgrote deel van de tijd dus, als ik écht zin heb in iets, dan eet ik het.” En daar heeft ze een goede reden voor. “Ik geloof er sterk in dat je moet luisteren naar je lichaam en dat je alles kunt eten, zolang je maar balans vindt en niet overdrijft.” Om er een beter idee van te krijgen, deelt ze ook haar dagmenu.

“Ik geloof er sterk in dat je moet luisteren naar je lichaam en dat je alles kunt eten, zolang je maar balans vindt en niet overdrijft”

Dagmenu

Onbtijt: Lauren is dol op toast van avocado, toast van zoete aardappel of pannenkoekjes op basis van pompoen. Of ze eet een salade met rucola, koriander, komkommer en fruit.

Lunch: “Ik ben verzot op gember-wortelsoep. Ik eet er hummus, avocado en avocadotoast bij.

Snacks: Ja hoor, ook celebtrainers snacken graag. Lauren kiest voor vers of gedroogd fruit, pindakaas, gezouten donkere chocolade of popcorn.

Avondmaal: Omdat ze pescariër is en dus enkel vis eet, staat er verse vis (zoals zalm) met groenten en quinoa of bruine rijst op het menu.

“Wees lief voor jezelf”

Lauren heeft het druk, ze sport iedere dag, is eigenaar van een sportstudio en is mama. Ze benadrukt het belang van zelfzorg. “Ik neem dagelijks een bad in epsomzout en neem even de tijd om me met mijn huid en haar bezig te houden.” Bovendien geeft ze graag nog een paar tips voor mensen die moeiljk volhouden. “Zoek een vriendin om mee te sporten of sluit je aan bij een groep op sociale media, zo voel je je betrokken. Draag trouwens sportoutfits die je mooi vindt! Geloof het of niet, maar die dragen bij aan een beter gevoel en een betere work-out.”

Meer tips van sportexperten: