In het novembernummer van Feeling lees je hoe dokters zichzelf gezond houden en om jullie nog wat extra tips te geven, ontdek je hieronder wat dokter Solange Lintermans en Ingrid van Riet van Carpe Clinic zélf smeren en eten. Dit zijn hun receptjes en badkamerrituelen.

1. Het ontbijt van dr. Lintermans

Dr. Lintermans zweert bij yoghurt op basis van schapenmelk omdat ze lactose-intolerant is. Er zit bovendien veel calcium, vitamine A, vitamine B en fosfor in die je genoeg energie geven om de dag fris te beginnen.

2. De superfoods van dr. Van Riet

Aloë vera is volgens dokter Van Riet een kalmerende plant voor de huid én darmen. Gember is dan weer de sterkste, meest medicinale wortel. Probeer daarnaast ook veel kurkuma te gebruiken in je gerechten, het is ontstekingswerend én een sterke anti-oxidant. Meng met zwarte peper voor een betere opname.

3. De beautyroutine van Dr. Van Riet

Dr. Van Riet gebruikt haar gezichtsborstel ook voor haar nek. Het verwijdert de bovenste dode huidcellen waardoor je teint weer opfrist. Vooral als je hem met circulaire bewegingen inzet, creëer je een stevigere huid. Rimpels verdwijnen én je bent helemaal ontspannen na een sessie, ideaal voor ‘s avonds.

 

Benieuwd naar wat andere dokters doen? Lees het deze maand in het novembernummer van Feeling, NU in de winkel!

Meer gezondheid

Openingsbeeld: BURP