Home Gezond Dit is de meest effectieve manier om gewicht te verliezen

Dit is de meest effectieve manier om gewicht te verliezen

Dit is de meest effectieve manier om gewicht te verliezen

Graag nog wat kilo's kwijt? Volgens Harvard kies je dan best voor deze levensstijl.

Al jaren wordt er onderzoek gevoerd naar de beste manier om gewicht te verliezen. Volgens onderzoekers van Harvard kies je best voor de Mediterraanse keuken. Laat de groentenschotels met vis en olijfolie dus maar komen! 

Onderzoekers deden 5 medische studies met in totaal 998 proefpersonen. Resultaat: mensen die er een Mediterraanse levensstijl op nahielden, wogen na een jaar 5 tot 10 kg minder. Beter dus dan de meeste diëten. En extra goed nieuws: eten volgens de Mediterraanse keuken is niet echt een dieet, maar eerder een levenswijze

Wat houdt het in?

Plantaardige voedingsmiddelen vormen de basis van de Mediterraanse keuken. Denk aan groeten en fruit, maar net zo goed aan aardappelen, brood, deegwaren of rijst. Bovendien staan er vaak bonen en andere peulvruchten op het menu. Ook vlees wordt er gegeten, maar met mate, eet liever vaak vis. Dé vetstof bij uitstek is uiteraard olijfolie. Wil je weten welke andere vetten écht gezond zijn? Dat ontdek je hier. Alles wordt op smaak gebracht met verse kruiden en heerlijke kruidenmengelingen.

Wil je graag weten welke voedingsstoffen precies in je voeding zitten? Probeer dan deze app, die je leert hoe je etiketten leest. En uiteraard is ook voldoende beweging belangrijk. 

 

Lees ook: 

Zo geniet je op restaurant zonder bij te komen

Een blik in het bord van een topmodel

9 x de grootste dieetblunders

 

Bron: Popsugar