Feeling-gastvrouw Pascale Naessens deelt in haar nieuwe boek ‘Puur Pascale 2’ opnieuw de beste tips, lekkerste recepten en leukste weetjes over een gezonde levensstijl. Speciaal voor Feeling verklapt ze al enkele van haar favoriete recepten.Vandaag verklapt ze ons een heerlijk ontbijt om je dag goed te starten.

Probeer zeker ook eens het fruitontbijt van Pascale Naessens. Hier vind je het recept.

De vanille tilt dit gerecht op en maakt echt het verschil. Het amandelmeel en de pijnboompitten zorgen voor de nootachtige smaak en de aardbeien voor de kleur en de zoetzure toets. Kortom, een ontbijt of tussendoortje waar je gelukkig van wordt. En als je wat honing toevoegt, kun je het serveren als dessert. Gebruik wel dikke kokosmelk, zoals bijvoorbeeld die van Delhaize, anders vinden velen het te lopend. Voor de smaak maakt het echter geen verschil.

Pijnboompitten met amandelmeel, kokosmelk en aardbeien

Bereidingstijd:

  • werk: 10 minuten
  • gaartijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 100 g pijnboompitten
  • 3 eetlepels amandelmeel (= 40 g)
  • 400 ml dikke kokosmelk
  • 1 vanillestokje
  • Bakje aardbeien

Zo maak je het:

  • Bruin de pijnboompitten in de oven op 180 °C. Zet na 6 tot 7 minuten de oven uit en laat ze nog even staan. Ze mogen niet donkerbruin zijn want dan worden ze bitter, maar lichtbruin zijn ze heerlijk.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte in tweeën en schraap er het merg uit. Doe dit in de kokosmelk, samen met het amandelmeel. Verwarm de kokosmelk even maar laat ze niet koken. Doe ook de pijnboompitten bij de kokosmelk en laat een 5-tal minuten staan.
  • Snijd intussen de aardbeien in stukjes. Verdeel de kokosmelk met de pijnboompitten over kommetjes en schik er de aardbeien in. Geniet van dit heerlijke gerechtje.

De smaak te pakken? Ontdek hier nog véél meer recepten van Pascale Naessens.

Meer recepten van Pascale Naessens: