Dit is waarom je water nooit opnieuw mag koken

We doen het allemaal weleens: hetzelfde water opnieuw koken omdat je kopje thee koud is geworden en de waterkoker nog te vol is om te verversen. Uit onderzoek blijkt nu dat je dit beter niet meer doet.

 

Het zou niet alleen de smaak van thee slechter maken, meerdere keren hetzelfde water koken is bovendien niet zo gezond. Het kookproces neemt de zuurstof uit het water en verandert de chemische samenstelling ervan. Bij een tweede keer koken zouden al meer schadelijke stoffen in het water zitten. Zo worden nitraten, arseen en fluoride bij elke kookbeurt geconcentreerder en die zijn net ongezond voor ons lichaam.

Als je kopje thee koud is geworden kun je het dus best in de microgolfoven opwarmen voor 15-20 seconden. Dit beïnvloedt de smaak niet en laat je zonder extra schadelijke stoffen verder genieten van je thee.

Lees meer over thee

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content