Een platte buik zonder zwaar sporten: dankzij deze 7 tips kan het

Je droomt al lang van een platte buik, maar bent geen fan van buikspieroefeningen in de fitness? Je bent zeker niet alleen. Dankzij deze 7 tips krijgt dat buikje geen kans meer.

Zelfs als je niet van fitness houdt, is voldoende beweging écht belangrijk. Misschien is wandelen wel jouw ding. Hier lees je wat er met je lichaam gebeurt als je dagelijks een half uurtje wandelt. 

Gezonde voeding en beweging is belangrijk, maar ook andere belangrijke elementen zorgen voor een platte buik.

1. Een goede houding

Dankzij een goede houding zie je er onmiddellijk een stukje slanker uit. Bovendien train je op die manier nog eens automatisch je buik- en rugspieren. Van een win-win-situatie gesproken.

Ontdek hier waarom een goede houding zó belangrijk voor je is. 

2. Drink voldoende

Yep, hier zijn we weer om te vertellen dat je zeker voldoende water moet drinken. Maar het is dan ook écht belangrijk voor je. En dus ook om van dat buikje af te geraken. Als je uitdroogt, houdt je lichaam namelijk vocht vast. Daardoor kun je tot 2 kilogram meer gewicht vasthouden. 6 tot 8 glazen water zijn een must.

Water een beetje beu? Voeg iets toe. Deze heerlijke infused waters geven je inspiratie.

3. Ga naar het toilet

Als het druk is, je op een vreemde plaats bent of je gestresst bent, durf je je toiletbezoek wel eens uit te stellen, maar dat is écht geen goed idee. Je brein went niet alleen aan het negeren van toiletsignalen, het went ook aan constipatie en een opgeblazen gevoel. Plan desnoods toiletbezoekjes, zoals iedere ochtend na het ontbijt.

Hier lees je welk ingrediënt je vetverbranding verdriedubbelt

4. Eet op je gemak

Neem tijd om even op je gemak te eten, wees bewust van je maaltijd en eet traag. Als je sneller eet, eet je niet alleen meer, je hapt ook veel lucht naar binnen. En dat zorgt voor een opgeblazen gevoel, en dus een opgeblazen buikje. Niet meer doen dus. 

Weinig tijd? Ontdek hier dé tips om nu eindelijk écht eens wat meer tijd voor jezelf te maken.

5. Eet probiotica

Probiotica of goede bacteriën zorgen voor een goede darmtransit en helpen je dus bij het afbreken van voedsel. Gevolg: geen opgeblazen gevoel meer. Zachte kaas en zuurkool zijn goede voorbeelden.

Hier lees je waarom je maar beter niet te veel bruiswater drinkt

6. Eet geen kauwgom

Kauwgom zorgt dat je veel lucht binnen krijgt. Dit zorgt voor een opgeblazen gevoel en een buikje. Stop er dus liever mee.

Lees hier wat je liever niet eet bij je ontbijt als je een kilootje kwijt wilt

7. Weg met stress

Stress is écht niet goed voor je. Je lichaam produceert meer steroïden en stresshormonen, deze hebben een negatieve invloed op je spijsvertering. Gevolg: constipatie. Daarnaast zorgt stress ervoor dat vet rechtstreeks naar je middel wordt gestuurd, het is een natuurlijke reactie van je lichaam om je organen te beschermen. Probeer nu dus écht komaf te maken met die stress.

Niet zeker of je stress hebt? Aan deze 6 signalen herken je het.

Meer tips voor een droomlichaam:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content