In de winter heb je sneller last van een tekort aan vitamine D. Je merkt het aan signalen als spierpijn of vermoeidheid. Al heeft vitamine D ook een grote invloed op je huid. Herken je deze vijf huidproblemen, dan is het tijd om een supplement te nemen.

Je huid is een van je grootste organen, goede verzorging is essentieel. Dat doe je onder andere door hem goed te reinigen en de juiste producten te smeren, maar anderzijds heeft je huid bepaalde vitamines nodig. Sommige vitamines maakt je lichaam zelf aan of haal je uit voeding, voor vitamine D heb je zonlicht nodig. Geen wonder dat je in de herfst en winter gemakkelijk een tekort oploopt. Herken je deze huidkwaaltjes, dan heb je misschien wel een tekort.

1. Je hebt meer last van puistjes

Een tekort aan vitamine D zorgt dat je meer zweet. Je huid is daardoor droger, sneller geïriteerd en je hebt meer last van puistjes.

2. Je huid ziet er grauw uit

Vitamine D is belangrijk voor een glanzende, gezonde huid. En tekort aan vitamine D, maakt dat je huid er grijziger uitziet.

3. Je hebt donkere kringen

Donkere krijg je wanneer je vermoeid bent óf wanneer je een tekort hebt aan vitamine D. 

4. Je rimpels lijken zichtbaarder

Vitamine D helpt om fijne lijntjes en rimpels te voorkomen. Een tekort aan vitamine D kun je opmerkingen door een huid die meer fijne lijntjes vertoont.

5. Je huid is droog

In de winter heb je misschien wel sneller last van een droge huid. Is je huid opvallend droger dan anders of voelt hij wat jeukerig aan, dan kan dat wijzen op een tekort aan vitamine D.

Je huid herstellen

Twijfel je aan een tekort, dan neem je best een supplement. Verder helpt het om regelmatig de buitenlucht op te zoeken. Je huid vraagt nu wat extra verzorging, hou rekening met deze tips.

  • Kies voor milde producten: reinig je huid met een product voor de gevoelige huid
  • Hydrateren is nu nog belangrijker: kies voor een crème die je huid niet uitdroogt
  • Gebruik vaker een maskertje: je huid kan nu wel wat extra verzorging gebruiken
  • Maak je een herfstwandeling, vergeet dan zeker geen zonnecrème te smeren.

Meer tips voor een stralende huid: