In de winter heb je sneller last van een tekort aan vitamine D. Je merkt het aan signalen als spierpijn of vermoeidheid. Al heeft vitamine D ook een grote invloed op je huid. Herken je deze vijf huidproblemen, dan is het misschien tijd om de zon op te zoeken.

Je huid is een van je grootste organen, het is dus belangrijk dat je ze goed verzorgt. Dat doe je onder andere door hem goed te reinigen en de juiste producten te smeren, maar anderzijds heeft je huid bepaalde vitamines nodig die je lichaam zelf aanmaakt of die het uit voeding of zonlicht haalt. Heb je een tekort aan vitamine D, dan merk je dat aan volgende signalen.

1. Je hebt meer last van puistjes

Een tekort aan vitamine D maakt dat je meer zweet. Dat zorgt er niet alleen voor dat je huid droger en geïrriteerder is, je hebt ook sneller last van puistjes.

2. Je huid ziet er grauw uit

Vitamine D is belangrijk voor een glanzende, gezonde huid. En tekort aan vitamine D, maakt dat je huid er grauw uitziet.

3. Je hebt donkere kringen

Donkere krijgen je wanneer je vermoeid bent óf wanneer je een tekort hebt aan vitamine D. 

4. Je hebt meer fijne lijntjes

Vitamine D helpt om fijne lijntjes en rimpels te voorkomen. Een tekort aan vitamine D kun je opmerkingen door een huid die meer fijne lijntjes vertoont. 4

5. Je huid is droog

In de winter heb je misschien wel sneller last van een droge huid. Is je huid opvallend droger dan anders of voelt hij wat jeukerig aan, dan kan dat wijzen op een tekort aan vitamine D.

Meer tips voor een stralende huid: