Home Gezond 5 eenvoudige keukentips om extra kilo’s te verliezen

5 eenvoudige keukentips om extra kilo’s te verliezen

5 eenvoudige keukentips om extra kilo's te verliezen

Verleidingen liggen altijd op de loer, ook als je wilt afvallen. Een koekje in plaats van een stuk fruit, een taart bakken in plaats van havermoutpannenkoekjes… Dankzij deze eenvoudige keukentips kun jij aan die verleidingen weerstaan.

De Amerikaanse professor Brian Wansink geeft deze tips om aan verleidingen te weerstaan. Waar je aan de slag moet? Gewoon in je eigen keuken.

1. Kuisen is de boodschap

Volgens een studie, snoep je sneller, als je aanrecht rommelig is. Laat dus geen spullen rondslingeren, maar berg ze netjes op. Ziet er trouwens ook veel beter uit. En te veel rommel is eigenlijk nergens goed voor, wist je dat een rommelig bureau een slechte invloed heeft op je hersenen? Lees er hier meer over.

2. De juiste dingen op tafel

Een klein hongertje na het werk, resulteert al snel in een koekje. Maar dat vermijd je beter. Hoe? Zet een fruitschaal op tafel met heerlijk vers fruit. Je zal sneller geneigd zijn fruit te eten als je het ziet liggen. En we moeten je niet vertellen dat dat beter is voor je lijn dan een koek of ongezonde snack. Deze 7 fruitsoorten helpen je gewicht te verliezen.

3. Geen potten op tafel

De potten en pannen met eten laat je best op het vuur staan, want door aan tafel op te scheppen, kom je veel sneller in de verleiding om een tweede portie te nemen. Wil je een tweede portie? Vraag jezelf dan eerst even af of je écht nog niet verzadigd bent of dat je eigenlijk gewoon zin hebt in nog een beetje meer. In het tweede geval, houd je het best bij die ene portie. Hier vind je nog 7 tips om je dieet gemakkelijker vol te houden.

4. Keukenhulpjes in de kast

Volgens de wetenschapper kun je keukenhulpjes- en machines maar beter in de kasten laten staan. Het staat misschien mooi of handig op je aanrecht, maar je wordt sneller verleid om ongezonde dingen te maken, als je de toestellen ziet staan. Lekkere koekjes zijn sneller gemaakt als je de keukenrobot ziet staan en je maakt sneller een toast met zalmsalade als je de broodrooster op het aanrecht zet.

5. Schik je kast slim

Het is belangrijk om je koelkast en keukenkasten slim te schikken. Zet lekkere, ongezonde snacks, zoals snoep, chips of koeken eerder helemaal boven- of onderaan. Zo moet je een bankje nemen of hurken om er aan te komen. Zorg bovendien dat ze niet in je zicht staan als je de kast opent. Als je ze niet ziet, is de kans veel kleiner dat je er naar grijpt. Toch zin in een snack? Hier vind je er 15 die minder dan 100 calorieën bevatten.

Wist je dat ook je karakter mee bepaalt hoe goed je kunt afvallen? Hier lees je er meer over.

Meer over dieet & gezondheid: