Home Gezond Feestdagen? Doe de pre-tox!
Feestdagen? Doe de pre-tox!

Aan het einde van de feestdagen zijn we niet alleen vijf kilo zwaarder, maar ook nog eens doodop van al die drukte en late avondjes uit. Wacht daarom niet met ontgiften tot de detox, maar ga volop voor een pre-tox.

Stap 1: 14 dagen voor de feesten

Dump koffie. Het duurt een tijdje voor cafeïne uit je systeem verdwijnt. Stop daarom twee weken op voorhand met het drinken van het zwarte goud, zodat de negatieve sporen net op tijd worden uitgewist. Meer water drinken is dan weer wel een goed idee, bekijk hier onze tips om meer te drinken.

Stap 2: 10 dagen voor de feesten

Focus op fruit en groenten. Door vaker veggie te eten, slaat je lichaam een extra voorraad aan vitaminen en mineralen op, krijgt je immuunsysteem een instant boost en blijft je huid het hele feestseizoen stralen.

Stap 3: 7 dagen voor de feesten

Vermijd zware sporten. Door heavy duty sports in te ruilen voor een lichtere variant zoals yoga, pilates of zwemmen, bespaar jij je spieren en gewrichten van overbelasting zodat ze een heel feestseizoen meekunnen langs walking dinners en dansvloeren.

Stap 4: 5 dagen voor de feesten

Start met een probiotica-kuur. Probiotica zijn een soort supplementen met goede bacteriën die je darmflora verbeteren.

Stap 5: 3 dagen voor de feesten

Vervang alle koolhydraten voor hun volkoren variant. Zo krijg je veel meer vezels binnen, vermijd je een opgeblazen buik, verbeter je de vertering en heb je sneller een vol gevoel.

 

Wil je ook je huid klaarstomen voor de feesten, dan kan je dit actieplan volgen

 

Lees ook: 

Zo bereid jij je huid voor op de winter.

Wij testten deze detox voor jou uit!

Met deze trucs versnel jij je metabolisme.