Home Gezond Dit trucje om sneller af te vallen is zalig

Dit trucje om sneller af te vallen is zalig

Dit trucje om sneller af te vallen is zalig

Calm down and relax. Meer hoef je niet te doen om je vetverbranding te verhogen en kilo’s te verliezen. Als dat niet als muziek klinkt?!

 

Calorieën verbranden terwijl je in bad ligt. Please, nog zo’n voorstel, anyone?

100 extra calorieën

De Britse onderzoeker Steve Faulkner kwam tot de fan-tas-ti-sche ontdekking dat je ruim 100 extra calorieën verbrandt door een warm bad te nemen. Proefpersonen van het onderzoek waren wel mannen, waarbij het energieverbruik tot wel 80% steeg. Een uurtje baden in 40 graden verbrandt zo ongeveer 126 calorieën. Dat is evenveel als een tijdens een wandeling van 25 minuten!

Heat shock

Daarnaast ontdekte Faulkner dat een warm bad een gunstig effect heeft op de bloedsuikerspiegel. Dit kan de kans op diabetes verkleinen. Een uur baden werkte voor zijn proefpersonen zelfs beter dan een uur fietsen! Bloedsuikerpieken bleven na een maaltijd en een warm bad 10% lager dan na een fietstochtje. Dat komt volgens Faulkner door heat shock-proteïnen die door een heet bad worden geactiveerd. Deze zouden de insulinehuishouding verbeteren.

Faulkner onderzocht geen vrouwen, maar de positieve effecten van een warm bad gelden ongetwijfeld ook voor ons!

Wissel af met koude douche

Een ander onderzoek wijst uit dat koude de beste manier is om bruin vet te stimuleren. Een glaasje rode wijn helpt daar trouwens ook uitstekend bij! Bruin vet is het vetweefsel dat je lichaam op temperatuur houdt door calorieën te verbranden, de sleutel tot gewichtsverlies dus! Je bereikt dus het beste resultaat door wisselbaden te nemen. Zo neem je een warm bad om je hitteproteïnen te activeren en een koude douche om je bruine vetpercentage omhoog te krijgen.

Wellness in je eigen badkamer

Accessoires voor en huiselijke badkamer
Reis rond de wereld in je badkamer
5 x heerlijke badproducten